אוהבים לאכול במסעדות? פסטיבל "שף תאכל" חוזר. 11-22 לינואר.

בחורה עם מחשב נייד

unnamed[3] (6)

צילום : יעל צור

אנחנו משפחה חובבת מסעדות. לא רק באירועים מיוחדים. מספיק שנמציא לעצמנו איזו סיבה מתאימה וקדימה, יוצאים לאכול בחוץ. לולא היה מדובר בתחביב יקר ולולא היינו נדרשים להתחשב גם בחשבון הבנק, היינו מוצאים לעצמנו הרבה יותר סיבות לבילוי במסעדה.

לשמחתנו, המסעדנים היו ערים וקשובים לרחשי הלב שלנו ושל עוד הרבה אחרים ויסדו פסטיבל אוכל המתקיים כבר שנים רבות ובמסגרתו ניתן לסעוד במסעדות מובחרות במחירים מופחתים. השנה זו השנה ה-19 לקיומו וזו ההזדמנות לבקר במסעדות בהן לא ביקרנו עדיין ולטעום ממבחר המנות שהשפים מציעים לנו. המסעדות המשתתפות בפסטיבל מציעות מנה ראשונה, עיקרית וקינוח במחיר של 89 ₪ לאדם. לדעתי, מדובר בעיסקה שווה לכל הדעות.

השבוע הוזמנתי לאירוע ההשקה לפסטיבל שהתקיים במסעדת shine&sharp  המצוינת. זו הייתה ארוחת טעימות ממבחר המנות שיוצעו לציבור במסגרת הפסטיבל. היה טעים מאד  וזה המקום לתת לצילומים לדבר.

מסעדה

unnamed[2] (12)

צילום: ניר אהרונסון

מנות ראשונות- שף מור בק, ממסעדת צ'ופ צ'ופ מהוד השרון הכין לנו כריכוני בשרים מעושנים. שף אלעד לוי ממסעדת שיין אנד שארפ מתל אביב הכין לנו את הקובה של סבתא. שף זיו רשף שמחוני ממסעדת הספסל ברמת גן פינק עם סופלקי סייטן ויוגורט עיזים ושף מוריס צור ממסעדת כיופים סנטר מירקונים הכין לנו מנה נפלאה של פטה כבד עם מולארד אווז ועירית.

ראשונות

unnamed[3] (3)

מנות עיקריות- שף אלעד לוי ממסעדת שיין אנד שארפ הכין לנו אנטריקוט ושף זיו רשף שמחוני ממסעדת הספסל הכין בקר בבישול איטי עם רוטב יין אדום ופירה כפרי.

unnamed[4] (3)

unnamed[5] (2)

קינוח- שף אבי מרון ממסעדת הבלינצ'ס ההונגרי מתל אביב הפתיע בשלושה סוגי בלינצ'ס, וניל, תותים ושוקולד.

קינוחים

אל תשאלו אותי על מה אני ממליצה- כי הכל היה לי טעים. אם תפעילו לחץ אז אני מוכנה להודות שהמנה שהכי אהבתי הייתה של שף מוריס צור- פטה כבד עם מולארד אווז. אחחח, איזו מנה.

לצד המנות שהוגשו שתינו משקה סיידר תפוחים אלכוהולי "סומרסבי" שהשיקה חברת קרלסברג. מכירים? גם אני לא הכרתי. אבל, אחרי שחיסלתי 3 בקבוקים ורציתי עוד, למדתי להכיר היטב. איך אתאר לכם את טעם המשקה? זה משקה שדומה לבירה אבל בלי הטעם המריר של הבירה. הוא עדין יותר, פירותי, מתקתק ולי היה הרבה יותר טעים מבירה. הסבירו לי ש"Somersby" עשויה מתערובת של תפוחים שנסחטו ועברו התססה באופן שהפך את מיץ התפוחים לאלכוהולי באופן טבעי. אין במשקה גלוטן וגם לא חומרים משמרים. בדרך כלל סיידר מסורתי הוא יבש. סומרסבי פותח במיוחד כסיידר קליל ומרענן שיתאים ללוות כל ארוחה.

סיידר

השנה החליטו המארגנים להפנות זרקור לאוכל של אמא והשפים יציעו מנות בתוך תפריט הארוחה שיוקדשו למטבח של האמא הפרטית שעיצבה את עולמם הקולינרי. למשל: השף גיא פרץ ממסעדת גספצ'ו שהוא בן למשפחת שפים שעלתה מקזבלנקה יגיש פסטייה מרוקאית. שף מריה פיסנץ ממסעדת באבא יאגה תכין גירסה של וורניקי- כיסוני בצק ממולאים תפוחי אדמה ובצל.

בפסטיבל משתתפות מסעדות מכל רחבי הארץ. לא אמנה כאן את כולם. תוכלו למצוא מסעדות מהצפון עד הדרום.

פרטים מלאים על המסעדות, תפריטים ומידע נוסף תוכלו למצוא באתר

http://chef-tochal.walla.co.il/

ובטלפון: 077-5600978 בין השעות 0.900-17.00

אני כבר יודעת לאיזה מסעדות אלך ומה איתכם? מה אתם בוחרים?

 

 

 

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.