לפני שנתיים בעודי עורכת קניות במינימרקט השכונתי נתקלתי בו, בקבוק שקוף עם פיה ירוקה המכיל רוטב אדום לוהט סקסי ולוגו של תרנגול מוטבע עליו, כ"כ נכון לבחור תרנגול טעימה אחת ממנו ומתעוררים תוך שניה לחיים. כן, באותו היום לקחתי אותו לדייט לוהט, תרתי משמע. מאז לא נפרדנו – רוטב סריראצ'ה חברים וחברות ! רוטב חריף חריף המיוצר מפלפלי צ'ילי, חומץ, סוכר ושום אשר עשה את כל הדרך מהמזרח הרחוק לארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות – אמריקה, ע"י מהגר גאון ויאטנמי ממוצא סיני (התבלבלתם??? גם אני!) בשם דיוויד טראן שהחל את דרכו באדום האדום הזה בבישול ביתי (נו, אמריקה צועדת על קטשופה המתוק) ולימים בעקבות ערגת חבריו מהמזרח הרחוק למעט פלפל הקים את המפעל HUY FONG אל תבקשו תרגום… לייצור הרוטב החריף , האלוהי והממכר הזה !!!! אפילו אבא שלי אחרי הטעימה הראשונה הפך את הרוטב הזה למצרך בסיסי במקרר. הרוטב מושלם להכנת מאכלים מוקפצים, בשרים צלויים, פיצות עוד ועוד עוד !
תערובת אגוזים קלויים חריפה ברוטב סריראצ'ה :
500 גרם אגוזי מעורבים (אגוזי מלך, פקאן, קשיו, בוטנים, לוז, שקדים)
כוס ורבע מים פושרים
כפית וחצי מלח
כפית פלפל שחור גרוס
7 מחטי רוזמרין קצוצות
2 ענפי טימין
3-4 כפות סריראצ'ה.
בקערה יוצקים את המים ומוסיפים את התבלינים, עשבי התיבול ואת הסריראצ'ה מערבבים ומוסיפים את תערובת האגוזים, מערבבים היטב ומשטחים בתבנית – קולים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות עד להתייבשות מלאה של הנוזלים (לא לשכוח מדי פעם לערבב את האגוזים בתנור )













