לא יודעת
להכין ביצה בקן באופן המסורתי.
יודעת מעולה איך לשרוף אותה.
ככה:
.
כן, צריך להנמיך את הגז,
לכסות, להפוך,
להתפלל.
ברור.
בקיצור, לא הולך.
מתייאשים? לא.
מוצאים פתרונות חלופיים שעל הדרך, טובים יותר מהמקור (האמיתי, לא השרוף) – לטעמי.……………….
להלן:
ביצה בקן אפויה בתנור.
נשמע בריא. אני יודעת.
אפשר להכין את זה בריא. בהחלט.
לא במקרה שלנו אבל הסברים בסוף.
העקרון השולט כאן הוא:
* רעבים
* אין זמן
* אין כח
* מדובר על יותר מבנאדם אחד (בשביל בנאדם אחד להפעיל תנור?? ת׳כלס – כן)
* כבר יצא לנו האוכל הכבד מכל החורים עם החגים האלה
* מספיק! אמורים להיות בסוכה, לא במטבח כל היום
….(כותבת זאת שאכלה ביומיים האחרונים אוכל מבושל טעים – אצל ההורים…)
…………..
אז ככה:
המצרכים
כמספר הסועדים.
לשם ההדגמה: 4 כי זה מספר הפיתות שהיו לי ב"שלוף".……….
– 4 פיתות
– 4 ביצים
– 3-4 פרוסות גבינה צהובה
– חמאה / קטשופ
– זיתים / פטריות / תירס (לא חובה)
– אורגנו, זעתר
– שמן זית
– מלח, פלפל, פפריקה
תוספת ליד (לא חובה)
ירקות / גבינה וכד׳
מתחילים:
קודם תמונה ואז הסברים..
…….…
– מפעילים את התנור על 180 מעלות
– מניחים את הפיתות בתבנית, על נייר אפיה
– חותכים עם סכין או עם רינג, עיגול בצד אחד של הפיתה בלבד. לשים לב לא לחתוך מהצד השני.
…..אם לפיצה יש צד אחד דק ואחד עבה – לחתוך מהדק.
– מורחים מעט חמאה או קטשופ בבסיס הפיתה (בעיגול)
– עכשיו מכניסים לתוך השוליים (בזהירות שלא יקרעו) מעט גבינה צהובה חתוכה / מגוררת.
…..לא להגזים ולא למלא יותר מדי. (במקרה שלנו אין גבנ״צ כי בדיוק נגמרה אחרי שאכלנו אותה בבוקר).
– שוברים לתוך כל פיתה, ביצה אחת, במרכז הפיתה.
….השוליים של הפיתה ימנעו מהחלבון לנזול החוצה (לכן חשוב לא למלא יותר מדי גבנ״צ).
– כאן אפשר להוסיף מעט תוספות על החלבון (לא להגזים, זאת לא פיצה).
…..אנחנו הוספנו רק זיתים כי לא מצאנו את הפותחן של קופסת השימורים אז החלטנו לוותר על הפטריות.
…..גם על הבצל, בלי תירוץ.
.
– מתבלים איך שאוהבים.
…..אצלנו: מלח, פלפל, פפריקה, אורגנו.
– על העיגולים ה״מיותרים״ אפשר לשים מעט שמן זית וזעתר.
…..אפשר בלי כלום. אפשר גם רק למרוח אותם בשום.
– מכניסים לתנור.
– מוכן כשהביצה בדרגת ההכנה שאתם אוהבים.
אני הגברתי את החום ל 200 אחרי 5 דקות כשהעניינים התקדמו והסבלנות נגמרה (-:
בזמן שמחכים שיהיה מוכן, חותכים ירקות לחתיכות גדולות, מכינים נס קפה זריז
ומוציאים מהמקרר גבינה / יוגורט / שמנת.
זהו.
מוציאים ואוכלים.
.
בתיאבון.
.
ועכשיו איך הופכים את זה לפחות משמין?
די ברור, לא?
פיתות מחיטה מלאה (צריכים פיתות בגלל השוליים, אחרת הכל נוזל לצדדים)
על הפיתה למרוח קטשופ או שום ולא חמאה.
לוותר על הגבינה הצהובה.
לא לאכול שמנת בתור תוספת.
ו- זהו.
………
נסיים בשיר
מה הקשר? סומכת עליכם שתבינו לבד (-:














