אתם יושבים על הספה, והבטן שלכם קוראת לכם ללכת שוב למטבח, לפתוח את המקרר ולחפש איך לנחם אותה, אז תעשו לה טובה, ותכינו את התפוח עץ המנחם הזה. נהדר
קל. מנחם. פשוט. ומומלץ ביותר.
השבת הקרה שהייתה בסוף השבוע האחרון הביאה איתה חשק מטורף להכין קינוח מפנק – כזה שממלא את הלשון בטעם של עוד ואת הבטן בחום ואהבה.
זאת אחת המנות שיותר זכורות לי מהילדות (למרות שאמא אומרת שהיא דווקא לא הכינה אותה הרבה) אבל כנראה שהטעם של התפוח נשאר איתי עד היום כי כשחשבתי מה מתחשק לי להכין באותם רגעים שהגוף רעד קצת מקור, זאת המנה הראשונה שעלתה לי לראש.
הפשטות של המתכון הזה היא כמעט מצחיקה והיופי שלו הוא שאין כמות ומידות מדויקות- ואפשר להכין תפוח אחד ואפשר גם עשרים אם רוצים.
אז ככה
(מתכון לשני אנשים או לאחד שרעב במיוחד)
– 2 תפוחים גרני סמית (הירוקים החמצמצים שהולכים פשוט מעולה במתכון הזה)
– חופן אגוזי מלך
– חופן צימוקים
– חתיכת חמאה קטנה
– כפית דבש או סילאן
– פיצקי קטן של קינמון
ההכנה: (ממש קשה להכין אבל בטוחה שתתמודדו)
1. מדליקים תנור ל170 מעלות . מגלענים את התפוחים (לגמרי לגמרי) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. קוצצים מעעט אגוזי מלך או שוברים בידיים ומניחים בתוך כל תפוח קצת אגוזי מלך וצימוקים עד למעלה.
3. שמים מעל האגוזים הוצימוקים חצי כפית דבש או סילאן, וחתיכת חמאה קטנה (שבמהלך האפייה תימס ותחלחל אל תוך התפוח ותעניק רכות נהדרת וכמובן גם טעם)
4. מכניסים לתנור החם עד שהתפוח מתעוות מעט, ועל קליפתו החיצונית מופיעות דמוי בועות (למעשה מבפנים הוא מתרכך לגמרי והופך לרסק תפוחים עסיסי וחם) – תמונה מצורפת בהמשך. כל התהליך אמור לקחת בסביבות 35 דקות (תלוי כמובן בגודל התפוח ובתנור)
איך תדעו אם להוציא את התפוח מהתנור?
הוא צריך להיות רך למגע בכל צדדיו. אם הוא מתחיל להשחים , כסו בנייר אלומיניום ובדקו שוב כל מספר דקות.
– כשמוכן, הוציאו מן התנור הגישו בצלוחיות אישיות ופזרו מעט קינמון מעל. להגיש חם!
הכי חשוב, תנסו. ועדכנו איך יצא!
להלן תהליך העבודה:
אפשר להגיש כמובן עם כדור גלידה וניל ומעל. משתלב נהדר!
שאו ברכה
אוהבת.
נעמיש
















