ארטישוק ירושלמי הוא ירק עם טעם מיוחד.
אז הזמנתם אורחים לארוחה ושוב המחשבה מה להכין ואיך לגוון.
אז אם בא לכם לגוון בתוספת לא שגרתית ומעניינת , אתם מוזמנים להכין את התוספת הזו.
תוספת נהדרת לכל ארוחה מתאימה עם דגים, בשר, עוף ואפילו לטבעוניים.
מצרכים:
קילו ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לחצאים
3-4 כפות שמן זית
בצל
3 פרוסות לימון כבוש
פלפל גרוס
כפית מלח גס
1/2 כפית כורכום
צרור כוסברה קצוצה (אפשר להשתמש בכוסברה קצוצה של דורות כ-5 קוביות)
1/2 כוס מים חמים
הכנה:
לטגן את הבצל עם שמן הזית עד שמזהיב (לעצלנים אפשר להשתמש בבצל המטוגן של דורות כ- 4 קוביות)
להוסיף כורכום, מלח ופלפל גרוס
לערבב היטב כ-2 דק ואז להוסיף את צרור הכוסברה הקצוצה
להמשיך לערבב ואז להוסיף את הארטישוק החתוך ולערבב על האש כ-5 דק
להוסיף את פרוסות הלימונים הכבושים ולערבב עוד 2 דק
להוסיף חצי כוס מים חמים ולערבב
לסגור את הסיר על אש בינונית למשך חצי שעה של בישול ועד שהארטישוק מתרכך.
בתיאבון!
מתכון נהדר של אבי לוי ממאסטר שף












