אני חסידה של ארוחות משפחתיות
אחד האמצעים הכי חזקים להעמקת מערכות יחסים, לזמן שיחה, להקשבה
בכלל, בימינו אפילו בשביל לראות את כולם סביב השולחן
אצלי בבית בזמן האוכל אין מסכים
הזמן הזה מאפשר לי מעבר למנוחה, הרבה מאוד זמן אתם
עם ה 4 מתבגרים שלי (כולל החיילת שנמצאת כרגע בבית עד יום חמישי)
אפילו בעלי מגיע לצהריים, שזה ממש נדיר
כפי שכבר סיפרתי, אצלי בבית קיבלתי די שחרור מהמטבח, שלא נומר ניפנוף (הצורה מנומסת)
הבן שלי נעם בן ה 17 עוד רגע, הוא השף של הבית
הים הוא היה עסוק בלמידה, אז ארוחת הצהריים הייתה עלי

צילום פרטי
אז הכנתי את האוכל מהבית שלי,
אפילו שהקפדתי על המתכון, קבלתי מנועם הערות לשיפור, דיוק וכו'
אז הקשבתי ואמרתי לו שאני גאה בו על הירידה לפרטים והיסודיות
נהנתי, שמחה מאוד על הזמן אתם

צילום פרטי
הנה בכל זאת מתכון לגונדי פרסי – גונדי קיפוד
1 . סיר מים על האש, בפנים אני שמה בצל שלם, גרגירי חומוס שהושרה במים, אני שמה חופן גדושה, שימו לפי הלב.
2. כשהמים רותחים אני שמה כרעיים, לא חובה, פשוט אצלי איתי אוהב את עוף מבושל היטב ולא קציצה.
3. בינתיים אני מכינה את הבלילה:
חצי קילו בשר הודו / בקר טחון – עדיף הודו.
בערך 3/4 כוס אורז יסמין
בצל גדול מגורד
פטרוזיליה, כוסברה ושמיר קצוצים – 1/3 חבילה מכל ירק, גמיש לפי הטעם.
מלח, פלפל וכורכום
בסיר המים שרתח בנתיים, מנקים את הקצף מעל המים אם יש
מוסיפים לסיר: מלח פלפל וכורכום
מכינים כופתאות די גדולות באמצע מניחים חצי לימון פרסי שחור ( לא חייב)
ומניחים את הכופתאות בתוך הסיר הרותח
מוסיפים רבעי תפוח אדמה
מבשלים באש בינונית, סיר פתוח למחצה
בערך 40 דקות עד האורז בתוך הקציצה מבושל ומוציא קוצים של קיפוד, העוף צריך להתבשל היטב
זהו
טעים ובריא ממטעמי המטבח הפרסי

צילום פרטי












