החגים מתקרבים והקיץ האחרון היה יבש לים לבריכה לעל האש
נמאס כבר אוכל יבש
שבת של אירוח ספונטני העלה מתכון מלכותי ממה שהיה זמין לי ושווה לארוחת חג עם אורז לבן ליד וכף .
לעצום עניים ולמות מהטעמים של הרוטב הטעים הזה שאותו ניגבנו בחלה רק לחג אני מרשה לכם אורז לבן …
התבשיל מהמם שכיף לטבול ברוטב ואי אפשר להפסיק לעשות זאת
חצי ק"ג בשר בקר טחון מעט שמן
3 כפות גדושות בצל מגורר גס
2 כפות גדושות פירורי לחם דקים
פלפל שחור -כפית
מלח לפי טעם
כמון –חצי כפית
1 שקיק אבקת אפיה
1 ביצה גדולה
חצי כפית קורנית או ציתרה (לא חייבים אבל זה הטעם הבולגרי)
ההכנה –
לשים את כל החומרים לעיסה אחידה
מגלגלים לכדורים בגודל פינג פונג ומניחים במקרר עד שהרוטב יהיה מוכן
לרוטב
300 גרם רוטב עגבניות מוכן (שלי היה מטבוחה שהכנתי אבל אפשר של יכין לשקשוקה או לפסטה)
2 כפות גדושות רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
1 בצל גדול בקוביות
5-6 עגבניות בינוניות טריות בקוביות
2 כפות גדושות אבקת מרק בצל טובה
1 כף אבקת מרק עוף
חצי כפית פפריקה מעושנת
שמן לטיגון
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית כמון
חצי כפית ציתרה או קורנית
כמה ענפי כוסברה טריה – אני הכנסתי חופן גדול ומי שלא אוהב לא חייב
3 כפות צ'ילי מתוק
כף גדושה טריאקי
כפית גדושה סוכר חום
מלח לפי הטעם – לטעום כי יש בתבשיל גם אבקות מרק בצל ועוף
מים לסמיכות רצויה של הרוטב . אני הוספתי 4 כוסות
ועוד צריך ראש כרובית גדול ויפה מפורק לפרחים גדולים
וכך מכינים –
בסיר גדול מטגנים במעט שמן את הבצל לשקיפות ומוסיפים לו את כל רכיבי הרוטב
מתבלים וטועמים .
מבשלים אותו לפחות רבע שעה שיסמיך .
מטילים פנימה את כדורי הבשר ומבשלים עוד עשרים דקות אחרי הרתיחה על אש נמוכה
בודקים נוזלים ומוסיפים אם צריך מים רותחים
מוסיפים את פרחי הכרובית לרוטב ומבשלים עוד 10-15 דקות עד לריכוך הכרובית ולא יותר מדי שלא תתפרק אלא שתהיה נגיסה עדיין
אוכלים עד אורז לבן ליד או פירה תפוחי אדמה בחמאה.












