איזו חגיגה !!!! פסטיבל "שף תאכל" ה-19 יוצא לדרכו מחר ה -11 לינואר 2015 ומתכנן לנו חורף חם וטעים בסימן ריחות וטעמים מבית אמא . הפסטיבל יחגג עד לתאריך ה-20 לינואר 2015 במגוון מסעדות משובחות לאורכה ולרוחבה של מדינת ישראל- מהצפון ועד לדרום , הפסטיבל פונה למגוון רחב של אוכלוסיית מדינתנו (אוכלי כשר, צמחונים, טבעונים, אלרגנים ואוכלי טרף ) וכמובן גולת הכותרת במחיר שווה נפש של 89 ש"ח לארוחה הכוללת מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח בחסותה של מבשלת הבירה הידועה בעולם "קרלסברג" המשיקה משקה סיידר תפוחים קליל טעים המכיל 4.5% אלכוהול "סומרסבי" (תזכרו את השם , הרבצתי ארבעה בקבוקים) .
ביום שני הוזמנתי במסגרת הפסטיבל לארוחת טעימות במסעדת "אלדין בשדרה" (מסעדה כשרה) השוכנת על חוף ימה של אשדוד , וזה הזמן לגילוי נאות – אל תצחקו עלי ! פעם ראשונה באשדוד.
בחוץ שרר קור מקפיא אבל בפנים היה חם וטעים . כבר בכניסה נפעמתי מהעיצוב המדהים של המסעדה ומהצלחות המקסימות שחיכו לנו על השולחנות וידעתי שהולך להיות טעים! התיישבנו והמלצריות החמודות החלו להזרים לשולחנות שמפניירות עמוסות בבקבוקי סומרסבי ופוקאצ'ות חמימות מלוות במטבלים טעימים.
יריית הפתיחה נורתה לאויר והמנות הראשונות נחתו על שולחננו ומשם כבר עברו את חכנו היישר לבטננו הרעבה .
השף גלב אוליניק, ממסעדת SAKAI (תל אביב) פינק אותנו בשתי מנות אסיאתיות של רול סלמון נא בתיבול פיקנטי, מלפפון ואבוקדו, בציפוי סלמון צרוב בתיבול טריאקי ואיולי צ'ילי עם שבבי טמפורה וקריספי בטטה וברול צמחוני- במילוי חציל, בטטה, במיה ומלפפון, בציפוי שומשום קלוי – היה טעים!!!!

השפים מיכאל בר וגלעד רביד, ממסעדת אלדין בשדרה (אשדוד) הפתיעו אותנו בסלט רימונים ברוטב גרנדין מרענן וטעים במיוחד (בא לי עכשיו!!!)
השף דודו, ממסעדת ויסטה (אשקלון) שהטריף אותנו בסלט מ ד ה י ם !!! מוקפץ פורטבלו- פטריות פורטבלו, שמפיניון, עגביות שרי, אגוזי פקאן, בצל ירוק ושומשום, מוקפצים ברוטב אסייתי. (אחרי הטעימה חשתי צורך עז להציע לו נישואין…)
ואחרי המנות הראשונות שלא איכזבו לרגע הגיע זמנן של המנות העיקריות שלא נפלו מקודמותיהן והיו טעימות וערבות לחך לא פחות .
השפים ממסעדת אלדין בשדרה הכניסו בנו מעט מוסר עם פילה מוסר ים בקראסט פיסטוק, מוגש על פירה צרפתי עם פטריות ובצלי שאלוט מקורמלים.
והשף ממסעדת ויסטה הבריק בפילה לברק על מצע פפרדלה .
ואחרי כל הטוב הזה כולל שטיפת הוושט בסומרסבי השפים של מסעדת אלדין בשדרה שלחו לכיווננו צלחות ענקיות מלאות במתוק ובמבחר תופינים משובחים מספיישל קינוחי המסעדה.
לאורך כל ארוחת הטעימות נרשמה הצלחה גדולה וזה הזמן שלנו גם לפרגן לתושבי ומסעדות דרום מדינתנו אשר עדיין מלקקים את פצעי "צוק איתן" והצבע האדום שלא הפסיק במשך שנים רבות , אז אל תשכחו ממחר לעשרה ימים בלבד פסטיבל "שף תאכל" (נהייתי רעבה מהתמונות – חייבת עוד חוויה כזאת).
אה כן חשוב , קבלו קישור לכל המסעדות המשתתפות ולתפריטים : http://chef-tochal.walla.co.il/




















