זה התחיל בטעות… טעות לפעמים יוצאת אדירה ופה התחיל הסיפור
בלחץ יום השישי לארח את משפחתי הנחתי על האש סיר עם שעועית לבנה ששרתה במים וסודה לשתיה
זאת על מנת שתתרכך ותהפוך לסלט פיאז…סלט העשוי משעועית לבנה, בצל ,פטרוזיליה ,פלפל וחומץ..
הסלט הולך נפלא עם שתיה חריפה ובולגרים מתים עליו ….
אממה…ביקשתי שהאיש שלי ישגיח שיש נוזלים והוא כמו רוב הגברים שבוהים בטלביזיה פשוט עף…
המים התנדפו להם …השעועית אמנם רכה אבל תחתיתה החל להשרף.
מיד כיביתי את האש תוך כדי גערות כמובן…
טעמתי וראה זה פלא . זה טעים עם הטעם החרוך מעט…
ומאחר ובולגריה לא זורקת אוכל הראש עבד דקה..
השעועית הועברה כלאחר כבוד לסיר נקי
הוספו לה טחינה , מיץ לימון ,מים קרים ,מלח,פלפל שחור, שום ו…כפית סוכר חום לנטרול טעמים לא רצויים.
בלנדר המוט שלי הפך הכל לממרח.
טעמתי ו…טעם אלוהי .
מיד העברתי מצקת לצלחת ועיטרתי בשמן זית…
האיש שלי שלא ידע במה מדובר התמוגג לו …ורק אז סיפרתי שממעלליו יצא ממרח חדש ומעולה…
אז צריך – 2 כוסות שעועית לבנה מבוררת
מים לכיסוי
חצי כפית סודה לשתיה (לא חובה)
משרים ללילה
למחרת שוטפים את השעועית מרתיחים עד שתתרכך – באמצע הבישול מוסיפים חצי כפית מלח (אפשר לחרוך טיפה את התחתית )
מסננים ומעבירים לסיר קטן שיכיל הכל .
מוסיפים כוס חד פעמית לשתיה קרה (180 מיל) טחינה טובה
כוס וחצי מים או לפי טעמכם והסמיכות שאתם אוהבים
פלפל גרוס טרי או חצי כפית פלפל שחור
כפית סוכר חום גדושה
כפית מלח או לפי טעם
מיץ מלימון גדול או כפית שטוחה מלח לימון
מעבדים בבלנדר מוט לממרח חלק וסמיך כמו חומוס .
מסדרים על צלחת שוחה מצקת.
מקשטים בירק ושמן זית .
אפשר גם גרגירי שעועית רכים וחמים
מתבלים במה שאוהבים – זעתר ,קונפי שום או אפילו בצל מטוגן.
מגישים בטמפרטורת החדר עם פיתות חמות ומחכים לתגובות …
והן נלהבות..












