שעועית לבנה ברוטב שעדיין לא טעמתם

לצהרי שישי שעועית לבנה

בכל בית ספרדי בימי שישי יש פיז'ונס לצהריים ולמה זהה תשאלו?

זה סיר שמניחים על האש ושוכחים ממנו עד הצהריים ובנתיים מכינים הכל לשבת .

סבתא שלי יכלה לאכול בכל יום צלחת כזו וקצת לפני ששכחה את הוויתה באלצהיימר היא ביקשה שנכין ומי אני שאגיד לה לא…

תכף שבועות וזה היה יום הלדתה בערב החג .לא היה תאריך מדוייק אבל זכרו שזה היה היום בו נולדה וכך זה נשאר .

כשכולם הכינו חלבי היא ביקשה…שעועית כי היא לא אהבה מוצרי חלב מחוץ למנות ספורות ואחת מהן עוגת גבינה שלי שעליה יהיה סיפור נפרד .

סבתא אהבה אוכל מתובל זכר לשורשיה הטורקיים מאביה ותיד השתמשתי בפפריקה חריפה אבללל

קבלתי מנפטון תבלינים איכותיים להשתמש בהם ולספר איך היה ומה אני רואה? פלפל צ'ומה .איייי

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

פתחתי הצנצנת והיא הזכירה לי נשכחות של סוס בולגרי רק שזה חריף יותר .

הלכתי למטבחי מהורהרת ושריתי שעועית לבנה.השתמשתי בארגנטינאית שטעמה נימוח וטעים והלכתי לישון .

יום שישי בבוקר עפתי למטבח עם ריח באפי …ריח של זכרונות ילדות.

והיידה נבשל יחד לשישי.

המצרכים –

500 גרם שעועית לבנה ארגנטינאית

1 בצל גדול בקוביות

שמן לטיגון

1 קילוגרם בשר שריר מס 8 (קנו את זה שאינו מוכשר)

3 כפות רסק עגבניות

1 כף גדושה פלפל צ'ומה

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית כמון

2 כפות סוכר

1 כף גדושה אבקת מרק עוף כי כך אני אוהבת ומי שלא רוצה שימיר במלח רגיל

מלח לפי טעם

2 תפוחי אדמה בינוניים בקוביות .

בבולגריה משתמשים בנענע מיובשת ובתבלין שנקרא צ'ובריצה שזו ציתרה ורודה שדומה לזעתר עדין ולפעמים כשיש לי אני מתבלת בה את השעועית ולא חובה .

תטעמו ותתקנו .

ההכנה

בסיר גדול מטגנים הבצל בשמן לשקיפות ומוסיפים את הבשר שישנה צבעו.

מוסיפים שעועית ומים כדי כיסוי ותיבול.

מביאים לרתיחה ומנמיכים אש להכי קטנה.

מבשלים בסיר מכוסה עד שהיא רכה והגיעה שעת ארוחת הצהריים .

תכינו אורז לבן ליד וחמוצים ותכינו את מיטתכם מראש לשנ"צ .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.