חברת יוניליוור , המובילה את המותג הקולינרי קנור, ערכה לאחרונה סדנת בישול בריא לילדים הסדנה נערכה בדן גורמה בתל-אביב. גם אני הייתי שם.
בפתיחת הסדנה שמענו הרצאה מעניינת מפי אנאבלה שקד בנושא התהגות אפקטיבית של ילדים – אתגר ההורות.
וגם הרצאה מרתקת מפי אודי ברקן, שהינו דיאטן קליני-אפיגימילוג וגם שף, בנושא: לחיות בריא, לאכול טעים – תזונה ובישול בריא.
בסיום ההרצאות נחלקנו לקבוצות, כאשר כל קבוצה הייתה צריכה להכין מתכון אחד או שניים והכל תחת עינו הפקוחה והנחיותיו של השף אודי ברקן.
ולפני שאני רושמת לכם כאן את המתכונים שהכנו בסדנה…
שניצל הוא אחד המאכלים הפופולאריים ביותר בישראל והאהוב ביותר בקרב ילדים. מסקר של המותג קנור בקרב נשים בעלות משפחה בגילאי 25 ומעלה, העידו 71% מהנשים כי הילדים שלהן מעדיפים לאכול שניצל לארוחת הצהריים, 60% מהנשים העידו כי הן מכינות שניצל לפחות פעם בשבוע ו-45% מהנשים העידו כי השניצל שהן מכינות הוא מטוגן, עובדה שמטרידה אותן.
צוות קנור בישראל, בשיתוף עם שפים של המותג בחו"ל, פיתחו את שניצל ולתנור – תערובת פירורי לחם ייעודית לאפיית שניצל – פתרון מעולה לכל מי שמעדיף להימנע מפעולת הטיגון, אך עם זאת רוצה ליהנות משניצל עסיסי וטעים בציפוי אחיד.
לדברי איתי אשר, מנהל שיווק חטיבת הקולינריה ביוניליוור ישראל: "שניצל ולתנור הוא מוצר הנותן מענה לצורך אמיתי של צרכני השניצל המחפשים אלטרנטיבה לטיגונו, הן מבחינת הערכים התזונתיים והן מבחינת תהליך ההכנה. התוצר הסופי המתקבל מאפיית השניצל בפירורי הלחם הייעודיים מעניק את הפתרון האולטימטיבי לאותם צרכנים".
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות. טובלים את פרוסות חזה העוף בביצה טרופה ומצפים היטב בתערובת שניצל ולתנור. יש להדק באמצעות כף היד את תערובת הציפוי לפרוסות חזה העוף על מנת להבטיח ציפוי מלא ואחיד.
מניחים את השניצלים על גבי תבנית שטוחה עם נייר אפיה, מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים במשך 15 דקות. הופכים את השניצלים וממשיכים לאפות במשך 5-10 דקות נוספות. מכבים את התנור, ממתינים 2 דקות ומגישים חם.
טיפ לגיוון: ניתן גם לצפות פטריות שמפיניון, כרובית או פילה דג (ללא עור ועצמות) ולהכין על פי הוראות ההכנה על גבי האריזה.
שניצל ולתנור הינו ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט וללא תוספת חומר משמר.
המוצר נמכר ברשתות השיווק באריזת 180 גרם ומתאים לציפוי כ-700 גרם חזה עוף (6-9 יחידות שניצל).
המוצר בכשרות בד"צ העדה החרדית.
והנה המתכונים…
מתכון להכנת סלט כרוב, גזר, ובוטנים בויניגרט שומשום, טחינה, צ'ילי והדרים
מתאים ל-10 מנות
מצרכים
400 גרם כרוב אדום קצוץ ( 3 כוסות )
400 גרם גזר קצוץ ( 5 גזרים )
400 גרם כרוב לבן קצוץ ( 3 כוסות )
2 תפוחי עץ מגוררים
200 גרם בוטנים קצוצים ( 1 כוס )
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס נענע קצוצה
חצי כוס בזיליקום קצוץ
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
לרוטב
3 כפות שמן זית
2 כפיות שמן שומשום
2 כפות טחינה גולמית
1 שן שום כתושה
3 כפות חומץ בן יין
2 כפות רוטב קנור סויה בסגנון סיני מופחת נתרן
2 כפות רוטב קנור צ'ילי מתוק מופחת סוכר
חצי כפית מלח
אופציות נוספות לרוטב
כפית ג'ינג'ר מגורר
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
מיץ וקליפה מגוררת מתפוז אחד
חצי כפית צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת.
מערבבים את כל חומרי הסלט ללא הרוטב (הירקות חתוכים, ניתן לחתוך גם במעבד מזון או לקנות חתוך).
5 דקות לפני ההגשה- מערבבים את הסלט עם הרוטב ומגישים.
מתכון להכנת שניצלוני עוף לתנור בציפוי פקאנים, תפוז, סילאן ועשבי תיבול
מתאים ל-30 יחידות
מצרכים:
1.5 ק"ג חזה עוף ללא עצם מחולק ליחידות "פרפר"
6 כפות מיונז הלמנ'ס לייט
כוס כוסברה ופטרוזיליה קצוצים
2 שיני שום כתושות
3 כפיות סילאן
חצי כפית צ'ילי גרוס
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 תפוזים
2 כפות רוטב קנור סויה בסגנון סיני מופחת נתרן
100 גרם פקאנים קלופים וקצוצים גס
פירורי לחם קנור שניצל ולתנור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
פורסים כל "פרפר" חזה עוף ל-3 פרוסות.
מערבבים את האגוזים עם פירורי הלחם ומעבירים לקערה.
מערבבים את שאר החומרים למעט חזה העוף ומעבירים לקערה.
טובלים את פרוסות חזה העוף בשני הצדדים בתערובת המיונז ולאחר מכן מעבירים לתערובת הפירורים.
"מדביקים" את תערובת פירורי הלחם לכיסוי מלא של חזות עוף ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
מכניסים לתנור החם ואופים 8-10 דקות.
מוציאים את חזות העוף והופכים צד.
בינתיים מעבירים את התנור למצב של גריל עליון ומכוונים לטמפ' מקסימלית.
לאחר מספר דקות מחזירים את חזות העוף לתנור ל- 2-3 דקות נוספות עד שמשחים.
אופציה נוספת ללא גריל התנור היא להפוך את חזות העוף ולהחזיר לתנור ב-200 מעלות ל- 5-6 דקות.
ניתן לשמור את חזות העוף בבלילה הרטובה במקרר עד ל- 24 שעות ואז לצפות בפירורים ולאפות לפני ההגשה.
ניתן לגוון עם עשבי תיבול שונים, קארי, וג'ינג'ר.
אודות קנור:
המותג קנור הוא מותג הקולינריה המוביל בישראל ואחד המותגים המובילים בעולם בתחום המרקים, הרטבים, התבשילים ועזרי הבישול, שהושק בישראל בחורף 1994 על ידי חברת יוניליוור ישראל. מגוון המוצרים של קנור מספק לצרכן הישראלי פתרונות קולינריים מהשורה הראשונה שהינם טעימים, איכותיים ופשוטים לשימוש.
אודות יוניליוור:
יוניליוור ישראל הינה אחת מ-5 החברות המובילות בארץ למוצרי צריכה הנמצאת בשליטת קונצרן יוניליוור האנגלו-הולנדי ומעסיקה בישראל כ-2500 עובדים במטה החברה ובחמישה אתרי ייצור. בין המותגים המובילים של יוניליוור – תלמה, קנור, ליפטון, הלמנס, מזולה, בלו בנד, קליק, בייגל בייגל, גלידת שטראוס, דאב, רקסונה, אקס, קליר, בדין, סיף, פינוק ועוד.
ערכה : נדיה היבא























