לא סתם בחרו את השם נפטון לחברה שמביאה היישר לצלחתינו טעמים מכל קצוות תבל. נפטון אל הים אמר את דברו ופקד על רוחות השמיים להביא מרחבי העולם תבלינים ורטבים בכדי שיוכל לתבל את ארוחות השחיתות שלו… תבלין פילדלפיה מארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, רוטב צ'אטני מנגו חריף מהודו האקזוטית , תבלין טוסקנה מהחבל היפיפיה באיטליה, צ'ילי חריף מעקצץ וומקפיץ מדרום אמריקה הרחוקה, מקלות וניל ממדגסקר לבוואריה שאחרי וכמובן אם באל הים עסקינן בל נשכח את רוטב אלף האיים.
חברת נפטון מוצרי מזון הינה חברה בת 35 שנים אשר מייבאת, מייצרת ומשווקת בארצנו הקטנטונת עולם ומלואו קולינרי, מבחר ענק של תבלינים ותערובות תיבול איכותיות, רטבים נהדרים לסלטים, מרינדות, פיצות, תבשילים ועוד (טעמתי את הצ'אטני מנגו החריף והמתוק, רוטב וינגרט הדרים, טריאקי ועוד כמה ואכן נופץ לי מיתוס כי אני לא מחובבות הרטבים המוכנים אבל הרטבים שלהם?? אליליים!!!!) ממרחים נפלאים למריחה על סטייקים, על פרוסת לחם טריה (למות על ממרח הלימון הכבוש) ותערובות תיבול לשיפור ושיבוץ טעמים נהדרים באורז הלבן והפשוט, וכל הטוב הזה ללא צבעי מאכל, חומרים משמרים ומונוסודיום גלוטמט. קיבלתי להתנסות תבלינים, רטבים וממרחים והופ קפצתי למטבח.
שניצלונים בטמפורה:
1/2 ק"ג פילה עוף נקי וחתוך.
לטמפורה (שכמובן אפשר להשתמש בה לטיגון כרובית, פטריות, צ'יפס כזה כמו בפלאפליות ושאר ירקות):
כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפיה
1 ביצה
3/4 כוס סודה
2 כפות שומשום
1 כפית תבלין טוסקנה
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
רוטב צ'אטני מנגו חריף/מתוק לבחירתכם
אופן ההכנה:
בקערה שמים את כל חומרים בלילת הטמפורה ומערבבים היטב, מוסיפים את נתחי פילה העוף ומחממים שמן במחבת. כשהשמן חם ומטגנים עד להשחמה . מסדרים יפה יפה בצלחת ומגישים עם רוטב צ'טני מנגו .
בתאבון
לאתר נפטון: http://www.neptunefoods.co.il/viewStaticPage.aspx?pageID=20














