שבת בבוקר. הבית שקט ללא רחש. כל כך רציתי שיתעוררו עם ריח מאפים טריים, כאלה שיעוררו את כולם עם חיוך.
אז נזכרתי, שערב קודם הוצאתי מהמקפיא בצק שמרים עם חמאה של מעדנות. ידעתי שהשילוב המושלם עם החמאה זה שוקולד השחר. כזה שיזכיר ילדות, כזה שיעלה חיוך על פני כולם.
פתחתי את הבצק, מרחתי ממרח שוקולד בנדיבות ו

סגרתי את הבצק לשניים. אז רידדתי אותו בעזרת מערוך וחתכתי לרצועות ארוכות בעוביים שווים.
גילגלתי כל רצועה לספירלה (בורג) והנחתי על תבנית עם נייר אפיה. מרחתי כל ספירלה בביצה טרופה ופיזרתי לקישוט סוכר גבישי. חלק מהספירלות עיגלתי לעיגולים כמו טבעת. היה מוצלח ביותר.
אפייה: 180 מעלות כ- 20 דקות.
לא אוכל לתאר את השמחה, העונג וההפתעה שחיכתה לכולם כשהתעוררו.
אני את רגעי התהילה קיבלתי. הם את המאפה החם, הריחני והטעים אכלו, כולם היו מרוצים והכל… בשלוש דקות עבודה.
חייבת לציין שהמוצר מבחינתי – גאוני ואיכותי. אני אהבתי. אמשיך להפתיע את בני הבית… כדאי לכם גם.
למצרכים:
בצק שמרים חמאה של מעדנות
1 קופסא ממרח שוקולד השחר
1 ביצה טרופה
1 כף סוכר גבישי (לקישוט) אם אין ניתן לקשט עם שומשום.
** גילוי נאות: את הבצק קיבלתי להתנסות. אני משוכנעת שאמשיך להשתמש בו גם בהמשך.













