אצלנו בבית מאוד אוהבים בננות , כל שבוע אני קונה אשכול בננות ולרוב הן ניגמרות כמעט באותו היום .
לעיתים נדירות נישארות כמה בננות שקליפתן השחירה קצת ואז אף אחד לא אוכל אותן כי זה לא ניראה יפה .
אז אני תמיד שמחה שיש לי כמה בננות כאלו לסופ״ש כיוון שאז אני יכולה לאפות לשבת את עוגת הבננות שוקולד המאוד קלה ומוצלחת הזו.
שילוב של בננות ושוקולד לדעתי האישית הוא שילוב מנצח וכניראה גם לדעת דיירי הבית כיוון שבשישי אני אופה ולעולם לא תישאר לי חתיכה לקפה של יום ראשון .
את המתכון המקורי הורדתי מהרשת באיזה שלב אבל כרגיל קצת שינויים משלי .
מה שכיף במתכון הזה שאין צורך במיקסר מערבבת הכל ביד עם מזלג/מטרפה בקערה אחת וזהו.
המצרכים:
2 בננות בשלות, מעוכות במזלג.
3/4 כוס שמן
1 ביצה
1 מכל שמנת חמוצה
1 כוס חלב
1 כוס סוכר
קורט מלח
70 גר׳ קקאו
140 גר׳ קמח תופח
70 גר׳ שיבולת שועל
150 גר׳ שוקולד צ׳יפס
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות
בקערה גדולה מועכים במזלג את הבננות,ומוסיפים את כל החומרים הרטובים:ביצה,שמן,שמנת,חלב. מערבבים לעיסה אחידה.
מוסיפים : מלח,סוכר,קקאו,קמח,שיבולת שועלמערבבים עד שכל החומרים היבשים נטמעים בבלילה.
מוסיפים את השוקולדצ׳יפס .
יוצקים את הבלילה לשתי תבניות אינגלישקייק.
אופים במשך 30-40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
בתיאבון!
(מגבת מטבח Chic&Comfy)













