שבלולים ממולאים

מאפים של שבלולים נפלאים קלים להכנה ממולאים ברוטב פיצה או בפסטו – עם מתכון מושלם לפסטו! נפלא לאירוח, לארוחת בוקר מפנקת ובכלל…

12312384_10206500586848252_1639515350_n

למצרכים:

1 ק"ג קמח שמרים

2 קופסאות גבינת סימפוניה (25% שומן)

1 ביצה

2 כפות סוכר

1 כף מלח

6 כפות שמן זית

כ- 250 סמ"ק מים פושרים

מילוי פיצה:

1 גביע רסק עגבניות גדול (200 גרם)

4 שיני שום כתושות

3/4 כוס מים

1 כף שטוחה של פפריקה

1 כפית מלח

2 כפיות סוכר

2 כפות שמן זית לטיגון

גבינה צהובה מגורדת

זיתים קצוצים

מילוי פסטו:

מתכון לרוטב פסטו

למריחה מעל:

ביצה טרופה

להכנה:

12319448_10206500587368265_805253837_n

לשים את כל הרכיבים בקערת המיקסר ולעבד 5 דקות. את המים להוסיף בשלבים – הבצק צריך להיפרד מהקערה ולהיות נעים למגע ונוח לעבודה. להניח לתפיחה של שעה.

בינתיים להכין את המילויים שיהיו מוכנים מבעוד מועד.

לשים בסיר קטן שמן זית, להוסיף את השום ולטגן מעט (להיזהר שלא יישרף). להוסיף פפריקה, רסק עגבניות, מלח, סוכר  ומים. לבשל 3 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. לקרר.

לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק בעזרת מערוך לצורה מלבנית (40 על 20). למרוח את רסק העגבניות או הפסטו, לפזר גבינה צהובה וזיתים קצוצים (במקרה של מילוי הפיצה).

12348534_10206500587488268_1220063310_n

לגלגל בצורה מהודקת לגליל ארוך. בעזרת סכין חדה לחתוך פרוסות בעובי 5 ס”מ ולהניח במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. להניח את הצד שחתכנו בצד התחתון (שבחלק העליון תהיה גבעה קטנה).

12325053_10206500587408266_1636789553_n

למרוח כל שבלול בביצה טרופה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, כחצי שעה או עד שהשבלולים יזהיבו.

12351018_10206500587008256_675736347_n

הבצק רך, נימוח וטעים ביותר.

בהצלחה 🙂