בפוסט הקודם כתבתי על מאכל ה"קלסונס" שעובר מדור לדור…
אז גם "מדיאס" עם גבינה הוא חלק מהמסורת של שבועות …וגם מתכון שעובר מדור לדור…
כל השנה מכינים מדיאס בשר ובשבועות גבינה….אישית אני מעדיפה גבינה מעדן…
וכבר הבנתם שסבתא אוהבת ממולאים… ואוהבת אותם קטנים קטנים…
אז לכבוד חג השבועות הזה שידרגתי את ה"מדיאס" שסבתי היתה עושה מקישואים
והכנתי אותו מזוקיני ופלפלונים.
יסלח לי הקישוא… אבל אני אוהבת את הזוקיני יותר למה….?
הוא יותר יציב בבישול הצבע שלו נשאר ירוק ויפה.
והפלפלונים הקטנטנים מה אגיד לכם אני לא עומדת בפיתוי, כשאני רואה אותם על המדף…
הם באוטומט קורצות לי היפיפיות ואני ישר אוספת אותם לעגלה…

מדיאס זוקיני ופלפלונים עם גבינות.
= = = = = = = = = = = = = = =
3 זוקיני גדולים חתוכים ל-6 להוציא את הפנים ולהשאיר בצד.
חב' פלפלים קטנים
1 בצל קצוץ
פנים הזוקיני קצוץ
150 גבינה בולגרית
150 גבינת בולגרית עיזים
4-5 פרוסות גבינה צהובה צי'לי חריפה קצוצה בסכין
4-5 כפות פרמז'ן מגורד
1 ביצה
כשסבתא אומרת להכין לפי העין זו בדיוק הדוגמא…
ואם הפלפל יותר גדול יחסר… ואם הוא יותר קטן אז ישאר…
הפעם תוך כדי מילוי ראיתי שיחסר לי גבינה והוספתי לכן כבר אמרתי בישול זה לא אפיה.
אופן ההכנה:
לאחר שחתכתי את הזוקיני והוצאתי את הפנים מלחתי במעט מלח רגיל. לטעם והורדת נוזלים.
את הבצל קיצצתי וטיגנתי קלות בשמן זית וישר הוספתי את מה שיצא מהקישואים.

סובבתי סובבתי עד לקבלת מרקם מבושל יפה וטעים… ולקרר.
גנבתי 2 כפות מהמלית קישואים לתוך סיר הבישול לרוטב.
ליתר המלית להוסיף את הגבינות את הביצה.
למלא את הזוקיני והפלפלים.
אני הנחתי בסיר קודם את הזוקיני ובניהם את הפלפלים שיתמכו בעמידה.
לרוטב:
=====
הוספתי כוס מים
שמן זית בנדיבות
מיץ מחצי לימון
עלי אורגנו טריים בנדיבות או עלי נענע
2 כפות חרוזי עגבניות מיובשות
פלפל שחור גרוס
אוגרנו יבש
מלח הבאתי לרתיחה כיסיתי את הסיר והנמכתי את הלהבה.
ובישלתי כחצי שעה.
















