זוהי הגרסה שלי (Free Style) לקינוח קליל וקייצי בקערת הגשה מרכזית אותה הכנתי ליום הולדתו של חתני.
למרות שזהו קינוח שכבות במספר שלבים הוא קל להכנה. הישארו איתי… כדאי לכם!
המרכיבים:
- 1 חבילת בישקוטים
- 2-3 כפות סירופ לימונענע להרטבת הבישקוטים שבתחתית (מתכון להלן).
- 2 כוסות פירות חתוכים קטן, מכל סוג שאוהבים (מלון, ענבים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות, דובדבנים מגולענים), או לפתן פירות משומרים מסוננים.
הערה: אם משתמשים בפירות טריים נצטרך גם 2 כפות סוכר חום ו-2 כפות לימונצ׳לו או משקה אלכוהולי כלשהו.
לסירופ לימונענע:
- 2 כפות תרכיז לימונענע קפוא
- 1/2 כוס מים
- 3 כפות סוכר
לשכבת הקצפת:
- 1 מיכל שמנת לקצפת
- 1 יוגורט דנונה ביו
- 3 כפות סירופ לימונענע
- 2 כפות אינסטנט פודינג
לקישוט:
- פקאנים מסוכרים קצוצים גס
אופן ההכנה:
סירופ לימונענע: לבשל את כל המרכיבים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד לקבלת סירופ, ולצנן היטב.
פירות: אם משתמשים בפירות טריים יש להניח אותם בקערה עמוקה, להוסיף את הסוכר החום והאלכוהול, לערבב היטב ולהניח לספיגת טעמים למשך כמה שעות.
אם משתמשים בלפתן, מדלגים ישר לשלב הבא.
שכבת הקצפת: להקציף את מרכיבי הקצפת במיקסר, עד לקבלת קצפת יציבה, לימונית ומתוקה.
הרכבת המנה והגשה:
- להניח בכלי הגשה יפה (אני אוהבת גביע על רגל) שכבה של בישקוטים. לחתוך חתיכות כדי למלא את התחתית בצורה צפופה. רצוי להניח בישקוטים גם מסביב, כמו גדר, אבל זו ממש לא חובה.
- לטפטף מסירופ הלימונענע מעל הבישקוטים.
- להניח את הפירות על הבישקוטים.
- לצקת מעל ענני קצפת יוגורט.
- לקשט בפקאנים מסוכרים קצוצים.
- להגיש ולהתמוגג…
בתיאבון!
חיים וטעים!















