ריזוטו הוא מסוג המאכלים שאני מכינה בעיקר בחורף.
צלחת של ריזוטו חם בשילוב ירקות שונים, מתאימה לי תמיד בשעות הערב לפינוק משפחתי.
הריזוטו שאני מכינה אינו מכיל כמויות גדולות של חמאה ושמנת , הכמויות הן מספיק טובות כדי להעשיר את הטעמים.
האורז בשילוב הירקות יוצא טעים מאוד ולא כבד.
לאחרונה התארחתי בסדנת בישול עם שף אבי ביטון.
הסדנא נערכה עבור המותג לורפק- חמאה דנית משובחת והמפעל החוגג 115 שנה.
החמאה הרכה של לורפק נוחה מאוד לעבודה הן למריחה והן לבישול.
טעמה מעולה ואיכותי ,מרקם ייחודי, עשיר וארומטי.
אבי הכין בסדנא מספר מנות.
אני התחברתי למנת הריזוטו פטריות שהוא הכין, מנה בטעם נפלא.
אז הכנתי לי ריזוטו משל עצמי בהשראת המתכון של אבי.
המצרכים ל-4 מנות
כוס אורז לריזוטו מסוג ארבוריו- לריזוטו טעים ומוצלח חייבים להשקיע גם באורז איכותי
בצל קצוץ
כרשה קטנה קצוצה
3 פרחי ברוקלי גדולים חתוכים
בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות חמאה לורפק
מלח,פלפל,
1/2 כפית בזיליקום יבש
מעט פירורי פטה עיזים
1/4 כוס שמנת מתוקה ( אפשר להחליף בחלב – למי שסופר קלוריות )
ציר ירקות או מים רותחים
מניחים את החמאה בסיר כבד ומחממים,
מוסיפים את הבצל והכרשה.
מטגנים כ-3-4 דקות תוך כדי עירבוב.
משלבים את הבטטה והברוקלי.
ממשיכים לטגן כ- 2 דקות ומוסיפים את האורז.
מטגנים עוד כדקה שתיים ומתחילים להוסיף את הנוזלים.
מוסיפים מים רותחים או ציר ירקות, כל פעם כמות של מצקת וממשיכים לבחוש.
לאחר כ- 15-20 דקות בודקים אם האורז מוכן.
משלבים את התבלינים והשמנת לעוד כדקה בישול ומורידים מהאש.
מעבירים לצלחת הגשה מקשטים בפירורי פטה עיזים ועלי בזיליקום טרי.
בתאבון!
אפשר לשלב פרמזן במקום הפטה
לפי טעם 🙂





















