ריזוטו בטטה ברוקלי

בחורה עם מחשב נייד

 

15322396_1276535655739788_165760216_o

ריזוטו הוא מסוג המאכלים שאני מכינה בעיקר בחורף.

צלחת של ריזוטו חם בשילוב ירקות שונים, מתאימה לי תמיד בשעות הערב לפינוק משפחתי.

הריזוטו שאני מכינה אינו מכיל כמויות גדולות של חמאה ושמנת , הכמויות הן מספיק טובות כדי להעשיר את הטעמים.

האורז בשילוב הירקות יוצא טעים מאוד ולא כבד.

 

לאחרונה התארחתי בסדנת בישול עם שף אבי ביטון.

הסדנא נערכה עבור המותג לורפק- חמאה דנית משובחת והמפעל החוגג 115 שנה.

החמאה הרכה של לורפק נוחה מאוד לעבודה הן למריחה והן לבישול.

טעמה מעולה ואיכותי ,מרקם ייחודי, עשיר וארומטי.

15137396_1263173130409374_1351025877349621709_o

אבי הכין בסדנא מספר מנות.

אני התחברתי למנת הריזוטו פטריות שהוא הכין, מנה  בטעם נפלא.

15167453_1263173023742718_6132982659933618_o

15138520_1263174187075935_1342189062000008447_o

15068873_1263172430409444_29793251267425048_o

 

אז הכנתי לי ריזוטו משל עצמי בהשראת המתכון של אבי.

 

15322396_1276535655739788_165760216_o

המצרכים ל-4 מנות

כוס אורז לריזוטו מסוג ארבוריו- לריזוטו טעים ומוצלח חייבים להשקיע גם באורז איכותי

15310856_1276536652406355_12440199_o

בצל קצוץ

כרשה קטנה קצוצה

3 פרחי ברוקלי גדולים חתוכים

בטטה בינונית חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות חמאה לורפק

מלח,פלפל,

1/2 כפית בזיליקום יבש

מעט פירורי פטה עיזים

1/4 כוס שמנת מתוקה ( אפשר להחליף בחלב – למי שסופר קלוריות )

ציר ירקות או מים רותחים

 

מניחים את החמאה בסיר כבד ומחממים,

15311007_1276536539073033_1061772651_o

מוסיפים את הבצל והכרשה.

מטגנים כ-3-4 דקות תוך כדי עירבוב.

משלבים את הבטטה והברוקלי.

15304023_1276536792406341_1917743492_o

ממשיכים לטגן כ- 2 דקות ומוסיפים את האורז.

15354249_1276536769073010_816243428_o

 

מטגנים עוד כדקה שתיים ומתחילים להוסיף את הנוזלים.

מוסיפים מים רותחים או ציר ירקות, כל פעם כמות של מצקת  וממשיכים לבחוש.

לאחר כ- 15-20 דקות בודקים אם האורז מוכן.

משלבים את התבלינים והשמנת לעוד כדקה בישול ומורידים מהאש.

מעבירים לצלחת הגשה מקשטים בפירורי פטה עיזים ועלי בזיליקום טרי.

בתאבון!

15354113_1276536772406343_762415541_o

15322396_1276535655739788_165760216_o

 

אפשר לשלב פרמזן במקום הפטה

לפי טעם 🙂