ריגטוני הוא סוג של מקרוני קצר עם חריצים לארכו.
לחריצים האלה יש תפקיד והוא ללכוד את הרוטב על הפסטה ובכך להעצים את הטעמים כשנוגסים בה.
גאוני ולא פחות מזה – טעים בטירוף.
את הריגטוני שלי אני מכינה בבית. מחברים את החלק המתאים לקיצ׳ן אייד , מכינים בצק פסטה בציק-צ׳ק ומתענגים על פסטה טרייה.
מתמכרים לזה – ראו הוזהרתם.
הפעם הכנתי ריגטוני טבעי וריגטוני עגבניות.
יחד עם הבזיליקום נקבל את צבעי הדגל של איטליה 🙂
לריגטוני אני אוהבת לשדך קציצות בשר איטלקיות נפלאות , יחד עם רוטב עגבניות סמיך ועלי בזיליקום זו אחת הארוחות האהובות ביותר בבית הזה.
אתם לא חייבים להכין ריגטוני לבד, אפשר לקנות ולבשל לפי הוראות היצרן.
יאללה, בואו נצא לדרך
לקציצות הבשר
1/2 ק״ג בשר בקר טחון טרי
ביצה אחת קטנה או חצי גדולה טרופה
2 כפות פירורי לחם
מלח, פלפל שחור טרי,
כפית אורגאנו ריחני (רצוי טרי)
לציפוי וטיגון הקציצות
3 כפות קמח לבן
4-5 כפות שמן זית
לרוטב
4-5 שיני שום פרוסות או קצוצות
1/2 צ׳ילי קצוץ (אופציונלי)
1 כף רסק עגבניות
1 קופסת עגבניות מרוסקות (עדיף איטלקיות)
1-2 כוסות מיץ עגבניות (עדיף איטלקי אפשר גם פריגת עגבניות)
1/2 כוס מים (אופציונלי)
מלח, פלפל שחור טרי
1/2 כפית אורגנו .
צרור עלי בזיליקום טרי קרוע ביד.
איך
את כל חומרי הקציצות ללוש היטב היטב עד לקבלת עיסה חלקה . לקרוץ ממנה כדורים קטנים בגודל של אגוז מלך.
לחמם סיר כבד על להבה בינונית להוסיף את שמן הזית.
לגלגל את כדורי הבשר בתוך הקמח ולטגן עד שמשחימים.
להוסיף את פרוסות השום , לטגן חצי דקה, להוסיף את רסק העגבניות, לטגן עוד דקה, להוסיף את העגבניות המרוסקות ואת מיץ העגבניות , להרתיח , להוסיף תבלינים.
להנמיך ולבשל כ-40 דקות על להבה נמוכה. אם הרוטב הצטמצם מידי להוסיף מים.
להוסיף את הריגטוני המבושל לרוטב, לערבב בעדינות ולפזר מעל עלי בזיליקום.
תיהנו.
טיפ: נסו אותו דבר עם בשר דגים טחון במקום בשר בקר – תענוג עילאי. אפשרי גם עם בשר עוף טחון.
למי שאינו מקפיד על כללי הכשרות : מעט פרמז׳ן מרוסק מעל מוסיף טעם אדיר למנה.















