ריחה העז של הריבה שהתפשט בבית הזכיר לי את הימים שלפני חג המולד בקנדה. בכל קניון ובכל חנות היה ניחוח של תפוחים מתקתקים חמימים מעורבב בקינמון. צבעוניות החג השולטת של הצבעים האדומים והירוקים רק הגבירו את ריחם העז ובכל פעם שאני מריחה ריח של תפוחים מתקתקים עם קינמון אני נזכרת בקנדה האהובה עלי כל כך.
למצרכים:
1 ק"ג תפוחים (משקל נקי – אחרי שניקינו מהליבה וקילפנו את התפוחים לא לזרוק את הליבה והגרעינים!!!!) 5 ירוקים והשאר מתוקים
6 אגסים מקולפים ונקיים מהליבה
700 גרם סוכר
3 מקלות קינמון
מיץ מ-1 לימון
1/2 כוס מים
פג גזה
להכנה:
בסיר כבד להניח את התפוחים, האגסים, הסוכר, המים, הלימון, הקינמון, ופד גזה קשור היטב כשבתוכו יש את הגרעינים והליבה של התפוחים שניקינו (שם נמצא כל הפקטין מה שמקשה את הריבה). לערבב היטב ולהרתיח. אחרי הרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל עוד כשעה וחצי תוך כדי ערבוב מדי פעם. הריבה מוכנה כשהיא מסמיכה ומבצעים את מבחן החוט (לוקחים מעט מנוזל הריבה בין 2 האצבעות ומרחיקים אותן אחת מהשנייה אם נוצר חוט של ריבה – היא מוכנה). לשים בצנצנות נקיות ומעוקרות ולשמור במקרר.
קל להכנה, מפתיע וממכר בטעמו. ניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים. הולך נפלא עם גלידת וניל, כרוטב לעוגות למיניהם או על לחם-צנים.
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!













