הפעם לקחתי את הריבה צעד אחד קדימה. הוספתי לה גרניום לימוני שקטפתי אצלנו בפארק. את הגרניום ניתן למצוא בשפע בגינות ובפארקים ובמשתלות הוא נמכר כצמח תבלין נפלא לכל דבר. נפלא בתה, בלימונדה ובכל העולה בדעתכם. לכו תקטפו, תריחו את ריחו המשכר ותבינו לבד את סגולות טעמיו. את הריבה לא הכנתי מאוד מתוקה כדי שתוכל להיות גם כרוטב לכל קינוח או מנה אחרונה. בגלל שכמות הסוכר בה איננה גדולה היא צריכה להישמר בקרור.
למצרכים:
1.5 ק"ג אפרסק (צהוב או לבן זה לא חשוב) ללא חרצנים שטוף וחתוך (רצוי גם לקלף – יותר נעים אכילה ואסטטי)
750 גרם סוכר (אני שמתי חלק סוכר לבן וסוכר קנים – אין צורך)
מיץ מ-1 לימון
4 ענפים קטנים של גרניום לימוני
להכנה:
לשים בסיר כבד את כל הרכיבים ולהניח מכוסה מספר שעות – רצוי לילה.
אחרי מספר שעות ניתן יהיה לראות שהפרי הגיר נוזלים ונוצר רוטב סמיך ומתקתק.
לבשל עד רתיחה. להוריד את כל הקצף שנוצר בחלק העליון – מה שתורם לברק ולצלילות הריבה. להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהריבה מסמיכה. לערבב מדי פעם (רצוי עם כף עץ) ולשים לב שתחתית הפרי לא תישרף (בערך שעה).
לקרר ולהעביר לצנצנות. מושלם!!! נקודה.
אהבתם את המתכון? תעשו לייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!















