אז אני לא אוכלת בשר. זה לא אידיאלים. זה לא רגישות. זה לא החיות. זו אני. זה התחיל בגיל 6 כשראיתי את אמא שלי מכינה שניצלים ודופקת אותם עם הפטיש. ״מה את עושה?״ שאלתי בקול תמים ומטופש והיא ענתה: ״שניצלים״. מהוססת וסקרנית שאלתי: ״אבל מה זה? מה את דופקת?״ ואימי ענתה ברגישות: ״זו תרנגולת שעושה קוקו ריקו״ ושם בערך נגמר הסיפור.
מעצם היותי צמחונית, כל חיי מבוססים על תוספות- תפוחי אדמה, בטטות, אורז ופסטה הם חברי הטובים בעולם וגם האויבים הגדולים שלי כמי שמנסה לחיות ללא פחמימות… אבל ״פעם ב…״ עוד לא הרג אף אחד…. ולכן אני מאמצת לי אחת לתקופה תוספות מנצחות ומשתדלת שיהיו גם עשירות בירקות ובריאות. אז תכירו את ה״לון״ שזו המנה האהובה עליי במסעדת ״אסיה״ שזוכה לחיקוי גם בבית שלנו תחת השם: ״רון תעשה לי לון״.
מה צריך בשביל לון (חוץ מאת רון)
דלעת חתוכה לקוביות או בטטות חתוכות לקוביות
2 קישואים חתוכים לחצאים קטנים
פחית חלב קוקוס
1 קוביית בזיליקום של דורות
כף שמן זית
מלח גס
קמצוץ אגוז מוסקט
אז איך עושים את זה?
מקלפים דלעת או בטטה ואפשר גם את שתיהן ומכניסים למיקרו ומרככים היטב. חותכים לקוביות קטנות ואסטתיות. בסיר קטן מחממים כף שמן זית ומוסיפים קוביית בזיליקום של דורות, את הקישואים חתוכים לחצאים ואת קוביות הדלעת והבטטה. מטגנים קלות ומוסיפים את המלח והאגוז המוסקט ויוצקים פחית שלמה של חלב קוקוס ונותנים לתבשיל המופלא להתבשל כחצי שעה על אש נמוכה.
הצעה מושלמת להגשה שהיא גם תוספת נהדרת זה אורז לבן, נקי וקלאסי שעובד מדהים עם הרוטב והתבשיל הנהדר!














