רול פילאס במלית תפוחי אדמה וגבינות

בחורה עם מחשב נייד

 

פילאס וראסטה

שבת בבוקר הבטן מקרקרת חבילת בצק יש בבית

 

במה ממלאים ? פירה תפוחי אדמה שנשאר מיום אתמול הפך למלית . למזלי הוא לא היה מתובל כך שכל דבר צלח איתו .

 

ומאחר ואני עמוסה בעבודה מזמן כבר לא רידדתי בצק משלי ויש תחליפים מצויינים בשוק היום לדוגמא פילאס בחמאה , פילו ובצקים טובים נוספים

 

למעדן הזה ספציפית צריך –

 

 

חבילת בצק פילאס תבחרו איזו חברה שתרצו

 

 

למלית –

 

4 תפוחי אדמה בינוניים  מבושלים  במי מלח ומעוכים למחית

 

5 כפות שמנת מתוקה

 

פלפל שחור לפי טעם

 

2 כפות חמאה

 

1 בצל בינוני בקוביות

 

50 גרם גבינת קשקבל או פקורינו מגוררת

 

1 ביצה בינונית

 

שרוכי גבינת ראסטה או פסי מוצרלה לפי הכמות שרוצים למלא . אני הכנסתי 2 חוטים כאלו בכל רול

 

 

ההכנה –

 

מטגנים בחמאה את הבצל להשחמה (אנחנו אוהבים כךאפשר פחות)

 

מערבבים את מחית תפוחי האדמה עם הבצל השמנת והתיבול

 

מוסיפים את הביצה ובוחשים היטב הכל

 

 

פותחים את אריזת בצק הפילאס

 

לוקחים בכף מהמלית מניחים בקצה מניחים מעל את שרוכי הראסטה או רצועות ארוכות של מוצרלה ומגלגלים לרול

 

מניחים בתבנית אפיה מעל נייר אפיה משומן אחד ליד השני את כל הרולים שגלגלנו .

 

 

מרססים ספריי שמן או מורחים מעט במברשת (אפשר גם בלי הציפוי יוצר יותר קראנץ')

 

 

אופים להזהבה 200 מעלות כ-20 דקות – אני אופה בטורבו

 

אם צריך אופים עוד כל אחד ותנורו הוא.

 

 פילאס ממולאים תפוחי אדמה וגבינת ראסטה

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.