פעם תותים היו זולים מאוד ולא כמו היום שכל אריזה קטנה שוויה כמו שקלו זהב .
פעם היינו משחקים בחוץ .כן ברחוב צועקים ונהנים בחדווה זה מזה .
לא היה כסף אז היו משחקים זמינים שהכנו או מחומרים מהטבע כמו אבנים,ענפי עצים שנכרתו ,גלגלים קטנים שהורכבו על משטחי עץ שפורקו והפכו לעגלות קטנות שהבנים הרכיבו את הבנות במורדות הרחוב מהעליה עד שפתי הכביש .
היו גם משחקי נייר ו-5 אבנים.
כשהגיע הערב כבר היינו עייפים .עייפים מאוד וישבנו לשולחן רעבים כמו זאבים.
האויר הנקי והבריזה מהים היו פשוט אחרים .
כל ירק ופרי היו בעונתו ולא מהונדסים והתותים ,אוי התותים .קטנים ומתוקים כמו סוכריות מהטבע .
סבתא שלי נהגה לנקותם .ולפנק אותנו בהם .
ואם נותרו היא הכינה רוטב סמיך כדי שלא יתקלקלו כי לא זורקים אוכל ,היא נהגה לחזור כמו מנטרה .שמה בגטו לא היה
ופה מרוב שיש לא מעריכים…
היתה לה עוגה גבוהה לבנה וצחורה שאותה הגישה עם הרוטב הזה וזה היה לעצום עניים ולחלום שאתה בגן עדן .
רוטב התותים העדין והסמיך…הוא יבוא מעל עוגת גבינה קרה וצחורה…
אבל הפעם הוא יהיה שלי כי רציתי לשחזר עם טעמי העבר ונראה לי שהצליח לי .
את רוטב התותים הנפלא הזה תצקו מעל עוגת גבינה צחורה ,מעל גלידה ומעל פנה קוטה ואפילו על מלאבי חלבי או כל מה שמתחשק
צריך עבורו-.
1 קילגרם תותים מנוקים ופרוסים
כוס סוכר לבן 200 גרם
2 כפות גדושות סוכר חום כהה
כמה טיפות וניל וכמה טיפות מיץ לימון טרי,
2 כפיות גדושות קורנפלור+ 100 מיל' מים קרים שיש לבחוש ולהמס היטב ללא גושים .
וכך מכינים-
בסיר מתאים מפזרים את הסוכר על התותים ומניחים לשעתיים שיגירו נוזלים .
לאחר השעתיים בהם הסיר נמלא לנו בנוזלי התות ,מביאים לרתיחה וכשרותח מנמיכים אש ובוחשים בעדינות עד שהסוכר ימס התהליך אורך דקות ספורות.
מוסיפים את תערובת הקורנפלור ובוחשים שיסמיך ומיד מכבים אש.
מקררים לטמפרטורת החדר ומאפסנים במקרר.ניתן להשתמש גם פושר על גלידה או עוגה .
שומרים בקירור כיומיים .
הרוטב מעלףףףףףף בטעמו ואני ליבי נמלא לו אושר מזכרון ילדות כזה .
לכו להכין .
תודו לי . .












