שהייתי קטנה (זה היה מזמן…) הקרמבו היה הממתק היחידי שאני ואחיי היינו מקבלים ורק בימי שישי… כן, זה אותו ממתק שבבסיסו עוגייה ועליה קצף ביצים מבושל בציפוי שוקולד (צימקאו).
את העטיפה הצבעונית והמרשרשת, היינו "מיישרים" שיהייה כמה שיותר חלק ומבריק ושומרים בין דפי הספרים שלא "יתקלקל" וכך היינו יודעים מי אכל יותר קרמבואים לפי העטיפות.
גילוי נאות: קיבלתי את הקרמבו לטעימה
לאן נעלם הקרמבו לפני שהספקתי לצלם???
הנה מספר עובדות על הקרמבו:
הקרמבו התחיל את דרכו כממתק בשנות הצנע, מאחר ויוצר מחומרי גלם זולים. בשנות ה-40 נמכר הממתק בארץ תחת השם "כושי".
הקרמבו צבר פופולאריות כה רבה, השתרש בפולקלור הישראלי.
הרבה ישראלים חושבים שמדובר בהמצאה ישראלית, אבל הקרמבו הומצא בכלל בדנמרק לפני כ-200 שנה.
בשנת 1966 החלה חברת ויטמן, שנרכשה בהמשך ע"י גלידת שטראוס, לייצר קרמבו. ויטמן נתנה לו את השם הנהוג עד היום.
צילום יח"צ
הטעם הפופולארי ביותר של קרמבו הוא וניל, ואחריו מוקה. לאורך השנים נעשו ניסיונות לפתח טעמים שונים כמו תפוז, תות ובננה. אך לא היה ממש ביקוש לטעמים חדשים בקרמבו. הישראלים אוהבים את הקרמבו שלהם וניל וקצת מוקה.
עד היום הקרמבואים נעטפים ידנית בסוף פס הייצור. אין מכונה עדינה דיה לעטוף את הממתק העדין הזה, אשר נמעך בקלות.
הטמפרטורה האידאלית לשמירת קרמבו היא בחדר ב-15 מעלות.
איך אוהבים הישראלים לאכול את הקרמבו שלהם?
אני אוהבת להתחיל מהקצפת…
מחקרים של גלידת שטראוס מראים כי 69% אוכלים את העוגיה בסוף, 12% אוכלים את העוגיה ראשונה, 10% אוכלים את הקצף והעוגיה יחד ו-4% כל פעם אוכלים בדרך אחרת.
דרכים נוספות לאכול קרמבו – להקפיאו ולאכול כממתק קפוא או לחממו כרבע דקה במיקרוגל.
ומה עם הדנים, ממציאי הקרמבו? הם נוהגים למעוך אותו ולהוסיפו כתוספת לגלידה!!!
גלידת שטראוס מובילה את שוק הקרמבו בישראל ומוכרת מדי שנה 53 מיליון קרמבואים, שהם 300 אלף יחידות ביום בשיא עונת הקרמבו.
הישראלים צורכים יותר קרמבו בסופי שבוע. מפתיע?
אם תנסו לשלוח למכר בחו"ל או לקחת איתכם במטוס כשנוסעים לבקר, הקרמבו יתכווץ כי הוא מלא באוויר שיוצא החוצה בגלל הפרשי הלחץ במטוס.
לכניסה לאתר קבוצת שטראוס ולתחומי פעילות נוספים, כנסו כאן לקישור















