קראמבל תותים- In Your Face !!!

מס' ימים מתחילת המסע: 4

מס' ימים עד לסיום: 26

מס' מתכון מתוך ה-30: 5

היום במטבח יחד איתי: אילה ליבנה. אושר של בחורה. חברה טובה שהכרתי בבאר שבע, ולומדת איתי לימודי נוער.

מס' ימים מתחילת המסע: 4

מס' ימים עד לסיום: 26

מס' מתכון מתוך ה-30: 5

היום במטבח יחד איתי: אילה ליבנה. אושר של בחורה. חברה טובה שהכרתי בבאר שבע, ולומדת איתי לימודי נוער.

בהמשך למסורת, עוד דברים חשובים שכדאי לדעת עליי:

1.בהמשך לאהבה הישירה לירקות, אני גם מאוד אוהבת פירות. בבית, כשהיינו חוזרים מהגן בארבע, אמא הייתה מכינה לנו צלחת פירות או ירקות כל יום (אח שלי עד היום מעדיף קערת פירות על עוגת שוקולד חמה).

2.אני בכלל מגדירה את עצמי כלא יודעת לבשל. איכשהו תמיד נשרף לי, מתפרק לי, לא הולך לי.בגלל זה אני מאתגרת את עצמי בבלוג עם מתכונים של בישול גם. האהבה האמיתית שלי באמת, היא אפייה. אני חיה, פועלת, ונושמת- אפייה. קרין גורן היא אהבת חיי. מי שלא שמע עליה, בזריז לפתוח גוגל ולקרוא. אני במיני פרויקט עם עצמי כבר הרבה זמן, לנסות את כל המתכונים שלה. ואני כבר שלוש שנים עובדת על זה (ועוד ממשיכה…). האפייה התחילה כתחביב הכי פשוט שיש, ולאט לאט התאהבתי בה. כמו התאהבות אמיתית. חשבתי עליה, חלמתי עליה, רק רציתי להיות איתה. הבנתי שיש פה משהו מיוחד.

בהמשך לכך, כפי שכבר יצא לי לספר, השנה התחלתי הכשרה מעשית (דרך לימודי במחלקה ללימודי נוער) בפנימיה של נערים בבאר שבע. ההכשרה מתמקדת בתרפיה דרך אפייה, על בסיס שבועי, כל פעם עם נער אחר. ואני נהינת מכל רגע איתם. אני לומדת ומתפתחת, והם מלמדים אותי המון. לא האמנתי בהתחלה שאהבה אחת יכולה להתחבר כל כך עם אהבה אחרת. אומרים שנפש תאומה יש רק אחת, אבל כאן- האפייה והחינוך התחברו לי בלי ששמתי לב בכלל.

אילה, שאפתה איתי היום לומדת איתי כבר שלוש שנים עוד מעט. הקשר שלנו התחזק לאט לאט עם השנים, ואני מרגישה שהשנה גיליתי בחורה מיוחדת שחבל לי שהגיעה אל חיי כל כך מאוחר. אילה היא הראשונה שהאמינה בי שאני יכולה להעביר בעצמי סדנת אפייה לאחרים, ודירבנה אותי לעשות את זה (דבר שרק יכולתי לחלום עליו). ולפני חודש, הזמינה אותי להעביר לה ולחברותייה סדנת אפייה ב 3 שעות שהייתה חוויה נהדרת! את המתכון הנוכחי, הכנו גם באותה הסדנה, רק ששיניתי את הקרם, והפעם השתמשתי בתותים במקום תפוחים…

הכיף במתכון הזה שהוא לוקח בערך חצי שעה והוא מוגש בכוסות אישיות כך שאף אחד לא מרגיש שהוא אוכל יותר מידי.

קראמבל תותים

ההשראה למתכון היא בזכות ניצן ארגוב (ניצי, מודה לך כל יום מחדש שהכרת לי אותו). ניצי, שגם היא אחת החברות הכי טובות מצור יגאל, עבדה במסעדת "פוקצ'ה" בגליל העליון, שם הגישו קינוח מדהים של קראמבל אגסים.כשאני נוסעת לניצי לצפון, אין מצב שאנחנו לא מזמינות שבוע מראש מקום שם כדי לטעום את העולם המופלא של הטעמים שהמסעדה הזאת מספקת. גם ששתינו במינוס, אנחנו לא מוותרות על זה…

מרכיבים:

–  כוס קמח פחות כף

– 8 כפות סוכר לבן

– כפית תמצית וניל

-קורט מלח

– 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

– סלסלת תותים- קטנה + עוד קצת.

– מיכל שמנת מתוקה

– גביע גבינה לבנה 9 אחוז

– 2 כפות סוכר

אז מה עושים?!

1. מתחילים עם הקראמבל- במיקסר עם וו גיטרה (לא חובה, אפשר להכין גם בצק ביד) מערבבים חמאה, תמצית וניל, מלח, וסוכר לתערובת שהיא כמו קרם קליל, כלומר, שהחמאה נמסה מהקוביות מעט והיא קצת מתגבשת לכדור. זה עניין של שתי דקות.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים מעט עד לתערובת פירורית שצריכה להיראות כך:

3. מעבירים הבצק אל תבנית עם נייר אפייה, ומעבדים קצת עם הידיים עד שנוצר כדור קטן. אם נשארים פירורים מחוץ לכדור זה בכלל לא נורא. משטחים בתבנית האופן הבא (לא דק מידי, לא עבה מידי):

4. מכניסים לתנור על 180 מעלות עד הזהבה משובחת (הקאמבל צריך להיות קראנצ'י קראנצ'י). מוציאים, מפרקים קצת עם הידיים, ומצננים.

5. בינתיים מקציפים שמנת מתוקה עם שתי כפות סוכר עד שהקצפת נראית כך (יציבה, עם גלים קטנים שמשאירים עקבות)

6. מוסיפים לקצפת גביע גבינה לבנה, ומערבבים עד לאיחוד. מניחים בצד.

7.  חותכים את התותים לקוביות קטנות

8. ועכשיו השלב האהוב עליי. שלב ההרכבה.

9. לוקחים כוסות חד פעמיות, יפות יותר או יפות פחות, או כוסות זכוכית או מה שבא לכם שדרכו יהיה אפשר לראות את השכבות ההורסות של הקינוח הזה.

10. מתחילים להרכיב בסדר הבא: קראמבל, קרם גבינה, תותים, קראמבל, קרם גבינה, תותים…

11. הקינוח מוכן! הגישו לאורחים מיד, ושמרו במקרר.

ומזווית אחרת…

ומהזווית הכי טובה:

הקינוח שלנו מוכן.

הוא קטן, טעים ומרשים, וגם קליל ! ואני ממליצה להכין אותו כמובן. אתם יכולים לגוון עם פירות אחרים טריים, או עם פירות שאפשר לטגן אותם קצת עם חמאה, קינמון וסוכר. ניתן להוסיף אגוזים למינהם במידת הצורך.

ובכלל כיף לי! כי קיבלתי כבר הודעות ותמונות מאנשים שניסו גם את המרק וגם את הסירות קישואים! תמשיכו לנסות ותמשיכו לעדכן. זאת הסיבה שפתחתי את הבלוג!

ניפגש מחר, עם שני מתכונים של שישי.

הראשון, שמזכיר לי את הגן,

השני של הבית שבו הייתי רוצה להיות,

והשילוב של שניהם…

 

שאו ברכה,

נעמיש

מה זה 30/ 30 ?! אפשר לקרוא גם כאן.