קציצות נחות על עלי סלרי,, אפונה עדינה ותחתיות ארטישוק

למי מאיתנו אין רגע שפתאום הוא מתגעגע לאוכל של אמא , למאכל מסויים או למאכל נוסטלגי מהילדות.  היא הייתה מתעוררת מוקדם לפני הציפורים ומבשלת לנו סיר שהמתין על הגז כשחזרנו מבי"ס (פחחחח בי"ס, מי למד בכלל…)  ופה מגיע  הגילוי הנאות , אמא שלי שתחיה לא אוהבת בלשון המעטה את המטבח, היא מוכשרת בטירוף במקצועה (ציירת+פסלת) אבל המטבח מעולם לא עשה לה את זה .  המומחיות שלה הייתה פרוסת לחם ומרגרינה , הפשרת פיתה ענקית על השיש , אוכל של כלבים (סיר של תפוחי אדמה ונקניקיות) וסיר של עוף מכובס מוכתם בנגיעות כורכום עם קישואים רכים רכים  (היא תהרוג אותי!) אבל לפעמים הייתה מפתיעה גם בסיר טעים ושונה ובמקרה הזה היה סיר של עלי סלרי מבושלים עם אפונה ועוף  – ואני מתה על עלי סלרי מבושלים כך שנתתי למתכון שלה גרסה משלי .17494197_619605281574028_9022330510424145920_n

 

 

סיר של עלי סלרי, תחתיות ארטישוק וקציצות :

1 חבילת תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים.

1 חבילת עלי סלרי (לא העלים של הראש אלא העלים היותר עבים – הקיצר אמריקאי ) שטופה ונקיה כשהעלים חתוכים לחתיכות של 5 ס"מ.

1/2 חב' אפונה עדינה.

1 בצל קצוץ לקוביות.

3 שיני שום פרוסות.

חצי לימון פרוס וחתוך לקוביות גדולות.

מיץ מלימון שלם.

מעט שמן.

כף לימון כבוש.

3/4 כוס מים.

מלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה , פפריקה חריפה.

לקציצות:

חצי ק”ג בשר בקר טחון

1 ביצה

2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות ממים

בצל אחד מרוסק בפומפיה (גירדתי אותו בפומפיה עם מזגן, מה שקרה לי בעיניים!)

1 כפית סודה לשתיה

צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור, מעט כמון,  פפריקה חריפה, ומעט בהרת .

מערבבים את כל החומרים וצרים קציצות.

אופן ההכנה:

בסיר רחב מחממים מעט שמן ומאדים את הבצל, מוסיפים את השום מערבבים וזורקים לסיר את עלי הסלרי ותחתיות הארטישוק מטגנים קלות ומוסיפים מים. סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה . מנמיכים את האש ומוסיפים את חתיכות הלימון, מיץ הלימון תבלינים ואת הלימון  הכבוש. מסדרים יפה יפה את הקציצות ומבשלים עד לריכוך עלי הסלרי .

 

בתאבון