המצרכים לקציצות:
חצי ק"ג פילה מוסר ים
6 טבליות שום כתוש דורות
פלפל חריף טרי קצוץ דק
1.5 כוס עלי כוסברה טריים קצוצים דק
0.5 כוס עלי בזיליקום טריים קצוצים דק
חצי בצל אדום קצוץ לקוביות דקות
1 ביצה טרופה
3 כפות פירורי לחם
תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס טרי, כפית פפריקה, ½ כפית כורכום טחון.
אופן ההכנה:
לקצוץ את הדג גס בסכין לקוביות קטנטנות. לערבב את כל המרכיבים, להניח בצד ל-10 דקות.
לחמם מחבת עם שמן וליצור קציצות , לשטח ולטגן 2-3 דקות מכל צד.
לרוטב:
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
1 פלפל חריף קצוץ דק
3 שיני שום כתושות דורות
כוס עגבניות מרוסקות
מיץ מחצי לימון
תבלינים: מלח, פלפל שחור, ½ כפית פפריקה
2 כפות מים רותחים
כוס זיתים שחורים מגולענים
1.5 כוס כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
בסיר רחב לחמם שמן זית, להוסיף את הבצל ולטגן כמה דקות
להוסיף : שום, פלפל החריף, לימון ועגבניות מרוסקות.
להביא לרתיחה, להוסיף את המים.
מוסיפים את הזיתים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות.
לאחר 10 דקות, מוסיפים את קציצות הדגים המטוגנות .
מרתיחים, מכסים ומבשלים עוד 20 דקות.
בתאבון.













