נזכרתי לי בנשכחות אז הנה עוד מעדן …
וסיפור…
מאחר והספרדים אוהבים סיפורים עם האוכל אז אספר אחד .
כשהיינו קטנים המצב במדינה היה בכי רע ולא היה עודף כסף למנות יקרות אז הומצאו מנות זולות מחומרים טובים אבל שנמתחו …כדי שיספיק לכולם והומצאו להם שמות מכובדים כדי להעלות את קרנם.
כך היה תבשיל הקציצות ברביכה טעימה – קראו לו "קיפתיקס קון קלדו די בודה"
שפירושו קציצות ברוטב חתונה …בחתונות השקיעו יותר והגישו תבשילים עשירים יותר ולכן הוצמד למאכל הפשוט הזה שם יוקרתי .
הוא אמנם פשוט אבל הניחוח מדהים וטעמו- טעם של ידיה של סבתא שלי ז'נה ז"ל שנפטרה לפני שנה ורק הריח שמזכיר אותה ומעלה דמעות אושר…
אז ככה זה.
1/2 ק"ג בשר טחון
3 כפות פירורי לחם
בצל גדול מגורר
1 שקית אבקת אפיה
2 ביצים קטנות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כפית מלח או יותר למי שאוהב
לשים לעיסה אחידה וריחנית.
יוצרים קציצות שטוחות בקוטר5=6 ס"מ בידיים לחות.
מטגנים בשמן חם שיזהיבו להן והריחהח פושט בכל הבית…
כשסיימנו לטגן מוסיפים לשמן שנותר עוד מעט שמן ו3 כפות קמח ומטגנים אותו מעט .
מוסיפים כפית אבקת מרק עוף טובה , פלפל שחור לפי הטעם .ו- 3 כוסות מים קרים .
בוחשים היטב ומבשלים כדקה עד שהרוטב רותח ומסמיך.
מכניסים את הקציצות שטוגנו לרוטב ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה.מוסיפים מים רותחים אם צריך .
זה צריך להיות תבשיל קציצות ברוטב שמכסה אותן ואפשר אחר כך לטבול לחם אחיד ברוטב .
מגישים רותח מקושט בפטרוזיליה קצוצה במחבת שבה בושל התבשיל.
נהנים עם חמוצים ולימונדה קרה ו…זוכרים את סבתא .
אח החיים יפים קרידוס.
קציצות ברביכה -קיפתיקס קון קלדו די בודה (רוטב החתונות)

איך הייתה הכתבה?
אוהב0
עצוב0
שמח0
עייף0
כועס0
מת1
קורץ0











