לבצק:
300 גרם קמח (2 כוסות+כף)
180 גרם חמאה
150 סמ”ק שמנת מתוקה
1/2 כפית מלח
למלית:
2 סלסלאות של פטריות שטופות ופרוסות
3 כפות שמן זית
1 שמנת מתוקה לבישול (10%)
4 ביצים
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
5 כפות קמח תופח
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסא של גבינה עם שום שמיר (זו לא חובה אפשר גם גבינת שמנת חלקה- וכן אפשר במרקם שמנת 5%)
להכנה:
1. לחמם מחבת עם שמן זית. להוסיף את פרוסות הפטריות ולטגן אותן 2 דקות תוך כדי ערבוב והקפצה. לקרר.
2. לערבב בקערה את כל חומרי המלית היטב רצוי עם מטרפה. (למעט הפטריות).
3. במיקסר עם וו גיטרה, לשים את חומרי הבצק וללוש עד איחוד.
4. להניח את הבצק על משטח מקומח ולרדד אותו. לרפד תבנית עגולה של פאי עם הבצק.
5. מעל תחתית הבצק לשים את הפטריות, מעל לשפוך את המלית הנוזלית.
6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות.
אהבתם את המתכון? כבדו בלייק
אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!













