קיש בצל מקורמל עם קרם קשיו

הנה מתכון לקיש נהדר עם בצל מקורמל וקרם גבינת קשיו שאפשר לגוון ולהוסיף ירקות שונים ולהגיש כארוחה קלה או לשולחן החג.

נטע דורון
דולה או רופא? העיקר הכימיה

הנה מתכון לקיש נהדר עם בצל מקורמל וקרם גבינת קשיו שאפשר לגוון ולהוסיף ירקות שונים ולהגיש כארוחה קלה או לשולחן החג

(לתבנית פאי בקוטר 26 סמ')

לבצק:

3.5 כוסות קמח כוסמין (אפשר בהחלט גם קמח לבן רגיל או חצי לבן חצי מלא)

3/4 כוס שמן קוקוס / שמן קנולה

1/2 כוס מים/חלב צמחי ללא סוכר

קורט מלח

למלית:

2 בצלים גדולים

1 כוס אגוזי קשיו לא קלויים מושרים במים למס' שעות

1/2 פחית קרם קוקוס 17%

4 כפות שטוחות קורנפלור מדוללות בכוס מים

מלח (בערך כפית)

1/4 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

לעבודה: 

מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך וחלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכחצי שעה (בחורף אין צורך)

לאחר הקירור, יוצרים מהבצק כדור, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה, ולשים את הבצק עד לקבלת עיגול שטוח ודק גדול מעט יותר מקוטר התבנית.

מעבירים בעזרת המערוך את עיגול הבצק אל התבנית ומסירים עודפי בצק אם יש. (אשר להשתמש בהם לקישוט)

צריכה להתקבל תבנית מכוסה בבצק בתחתית ובשוליים.

מחוררים את הבצק באמצעות מזלג, מניחים נייר אפיה ומפזרים שכבה של גרגרי חומוס או שעועית יבשים (הם משמשים כמשקולת בזמן האפייה הראשונית כדי שהבצק לא יתנפח).

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לכ 10 דקות עד שהבצק מתייבש מעט.

מוציאים את התבנית, מצננים מעט ושופכים החוצה את החומוס/שעועית (אפשר לשמור אותם לשימוש חוזר).

בזמן האפייה מכינים את המלית:

פורסים את הבצלים לחצאי פרוסות דקות ומטגנים במעט שמן זית או שמן קוקוס על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמתרככים ומקבלים צבע שחום (זהירות לא לשרוף, מדובר על בישול בחום נמוך).

מסירים מהאש ומצננים מעט.

מסננים את אגוזי הקשיו, מוסיפים להם מעט מים טריים (כ-1/3 כוס) ומרסקים באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת משחה אחידה (רצוי לעשות זאת בכלי צר וארוך או בבלנדר סגור כי האגוזים קופצים לצדדים), תוך כדי ריסוק מוסיפים מעט מיץ לימון סחוט ומלח. אם יש צורך אפשר להוסיף עוד טיפה מים כדי לעזור לריסוק.

מעבירים את גבינת הקשיו אל המחבת עם הבצל המקורמל, מוסיפים חצי פחית קרם קוקוס מנוערת היטב, קורנפלור  מדולל ומערבבים הכל יחד באמצעות מטרפה עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים מלח ואגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול.

שופכים את המלית אל קלתית הבצק האפוי (לא לשכוח לשפוך  החוצה את החומוסים) ואופים בחום של 180 מעלות כ 20 דקות .

מכיוון שכל תנור אופה קצת אחרת, אני ממליצה לבדוק לאחר  15 דקות האם הקלתית אפויה והמלית יציבה ולהחליט האם להמשיך לאפות.

מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי כדי שהמלית תתייצב, פורסים ומתענגים.

הערה: אם לא אוהבים את טעם הקוקוס אפשר להשתמש במיכל קטן של שמנת סויה או שמנת אורז לבישול 5% שומן

הערה 2: אפשר לגוון ולהוסיף ירקות אחרים: קישואים/כרובית/ברוקולי/פטריות… מה שבא לכם

 

fqw4kn9sz78lfqllx018

 

רוצים מתכוני פשטידות ומאפים נוספים? בבקשה:

מגדל תפוחי אדמה, תרד ופטריות

קיש ירקות ים תיכוניים

סינייה טבעונית

קיש כרובית וקרם גבינה

קיש בצל מקורמל וקרם קשיו

מאפה פילו עם גבינה טבעונית ותרד

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

מוזמנים להצטרף לדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים וסרטונים שאני מעלה. תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול והטיולים הקולינרים שלי.

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף