תבנית פאי בגודל 24 סמ'
לבצק:
2 כוסות קמח ללא גלוטן
1/2 כפית מלח
200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
3 כפות מים קרירים- אם הבצק יבש להוסיף עוד 1 כף לתערובת במיקסר.
מלית:
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לגס
1 בצל מטוגן – אפשר להוסיף במקום בצל יבש לא מטוגן
2/3 יח' גליל גבינת עיזים
50 גר' גבינת קשקבל
2 ביצים
1/2 מכל שמנת מתוקה לבישול
מלח, פלפל שחור גרוס גס
קורט אגוז מוסקט
לקישוט:
1/3 גבינת עיזים (הנותר)
1 בטטה ארוכה קלופה ומבושלת בשלמות.
הכנה:
בצק: את הקמח, מלח והחמאה בקערת המיקסר – מעבדים עד שמתקבל גוש בצק- שומרים שעה
במקרר.
מרדדים לקוטר התבנית ומרפדים גם בצדדים- והיה ולא מצליחים לרדד הדביקו בעזרת ידיים רטובות
לתבנית. להעביר לקירור למקרר ל1/2 שעה.
מלית: בסיר עם מים לבשל את הבטטה החתוכה + הבטטה השלמה לטובת הקישוט.
לחמם תנור ל 160 מעלות– לאפות את הבצק 10- 15 דק'-
את הבטטות למעוך ( כפו פירה) ולהוסיף את כל יתר חומרי המלית.
מעבירים לקלתית ואחר להשקיע את 2/3 גבינת העיזים החתוכה לעיגולים .
קישוט:
לחתוך את הבטטה לעיגולים דקים ולהניח ולסדר בצורת מניפה מעלה.
את 1/3 גבינת העיזית לפרוס ולהניח בין "הרעפים "
להבריש קלות בשמן זית.
לאפות 30 דק'.
תיהנו











