נחשבתי לילדה שמנה, אמיתי לגמרי, בבית ספר יסודי התגלגלתי לי, ובגיל הזה ילדים אומרים את שעל ליבם, ולא חוסכים דבר.
את המשפט "שמנה אחת" כנראה שמעתי לפחות פעמיים ביום, וזה נחרט בזיכרוני ובליבי.
בגיל 14 רזיתי, קבלתי מחזור ויחד איתו ועם האהבה הראשונה שלי, נעלמו הקילוגרמים המיותרים.
ואני זוכרת שהבטחתי לעצמי שלעולם לא אהיה שמנה יותר.
וכך היה למעט התקופות בהן הייתי בהריון, אני שומרת על משקל תקין כל חיי.
מבצעת פעילות ספורטיבית ומקפידה על תזונה נכונה.
יש שיגידו שאני "שרוטה" מאותו זמן, יש כאלה שאומרים שיש לי משמעת עצמית מטורפת.
כך או כך מפעילות ספורטיבית אני ממש נהנית ובנושא התזונה, הוא הפך להיות אורח החיים שלי ובני ביתי.
ק'יצרי הוא תבשיל עיראקי ולכל אחד/ת יש את הקיצ'רי שלו/ה, אני עושה אותו מאורז מלא.
לאורז המלא יתרונות תזונתיים רבים לעומת האורז הלבן.
הוא מכיל סיבים תזונתיים, חומצה פיטית, ויטמין E, וויטמינים מקבוצה B.
מחקים רבים מראים כי אכילת אורז מלא מפחיתה משמעותית את הסיכוי לחלות במחלות סרטניות ושומרת בריאות מערכת העיכול.
הקיצ'רי הזה הוא חגיגת בריאות וטעמים נפלאים.
אז מה צריך:
3/4 כוס עדשים שחורים (אפשר גם ירוקים)
1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 קישואים בקליפתם, חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקופיות קטנות
6 שיני שום פרוסות
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
1/1/2 כוסות אורז בסמטי מלא
1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה
מלח ופלפל שחור
קערה מהתבלינים הבאים:
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
איך מכינים:
משרים את העדשים במים ל – 3 שעות. מסננים, שוטפים ומעבירים לסיר.
מכסים במים ועוד קצת ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ – 20 דקות עד שהעדשים רכות (אבל לא מידי). מסננים את העדשים ושומרים את מי הבישול.
בסיר מחממים את השמן. מוסיפים את כל הירקות ומטגנים כ – 15 דקות עד להזהבה.
מוסיפים את האורז,קערת התבלינים, הכוסברה או הפטרוזיליה ומערבבים.
מוסיפים את העדשים ואת מי הבישול שלהם ומשלימים ל – 3 כוסות מים ומוסיפים מלח ופלפל גרוס.
מביאים לרתיחה, לאחר מכן מכסים ומבשלים על להבה בינונית נמוכה כ – 30 – 40 דקות, עד שהאורז רך. מכבים ומשהים מכוסה עם מגבת 20 דקות נוספות.
בתיאבון.






















