השבוע הוזמנתי לסדנת צילום אוכל בסמארטפון בחסות קהילת רגע מתוק של עלית
כמה אני אוהבת שוקולד? כמה אני אוהבת לצלם אוכל ?
ששתי האהבות האלה מתחברות יחד אני מכינה עוגת שוקולד מענגגת.
עולה לאוטו נוסעת לתל אביב, עושה טעות דבילית , מגיעה למקום הלא נכון, נושמת עמוק ולבסוף מגיעה לסדנת הצילום בסטודיו smartpic שאותה העביר הצלם ירון בן חורין
קיבלנו טיפים מעולים לצילום ועריכה בסמארטפון. קיבלנו מזוודה מתוקה מתוקה הביתה.
ממליצה להצטרף לקהילת רגע מתוק בפייסבוק וגם להיכנס לאתר של רגע מתוק- תוכלו לקבל שם טיפים ומתכונים מעולים . וגם לעקוב אחרי פעילויות וארועים נוספים.
פאי השוקולד שהבאתי איתי לסדנה הוא פאי מענג במיוחד מלא שוקולד.
המתכון קל כייפי ומאוד טעים.
הסוד להשתמש בשוקולד אכותי עם אחוזי מוצקי קקאו גבוהים ,לפחות 60%.
תבנית פאי או רינג בקוטר 26 ס"מ
לקלתית
200 גר' חמאה
100 גר ' אבקת סוכר
300 גר' קמח
1ביצה
מעט גרגירי וניל אופציונל
מלית
500 גר' שוקולד מריר בעדיפות ל 60% מוצקי קקאו של עלית
400 גר' שמנת מתוקה(ללא סוכר)
- צילום חנה עגיב
ציפוי
150 גר' שוקולד חלב של עלית
50 גר' שמנת מתוקה
אופן הכנת הקלתית
במיכל מעבד-מזון עם להב הגיטרה,שמים את החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים
מוסיפים ביצה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים יחד, מינימום ערבול, רק עד שהבצק אחיד אבל נשאר פירורי,
אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר שעה.
מרדדים את הבצק ומניחים על תבנית הפאי.
מניחים על פני הבצק יריעת רדיד אלומיניום/ ניילון נצמד עמיד בחום. שתכסה אותה ומפזרים עליה שכבה של אורז יבש משום שהבצק נוטה לעלות, להתנפח ולקבל "בטן" בזמן האפייה. האורז (או חומוס או שעועית) משמשים כמשקולת, שאינה נותנת לבצק לעלות.
אופים בחום נמוך 160 מעלות כ-20 דקות, עד שהבצק מתייצב וזהוב.
מסירים את המשקולת וממשיכים לאפות עוד 10 דקות עד שהקלתית אפויה היטב.

פאי שוקולד
הכנת המלית
ממסים את השוקולד עם השמנת המתוקה, שופכים על הקלתית האפויה, מקררים היטב את העוגה.
הכנת הציפוי
ממסים את שוקולד החלב יחד עם השמנת ושופכים מעל העוגה.
שומרים בקירור , כדאי להוציא מהמקרר חצי שעה לפני ההגשה.













