כל עסק המבקש למכור מזון נדרש בקבלת רישיון מתאים ממשרד הבריאות, קיימים מספר סוגים של רישיונות המאפשרים מכירת מזון. אם אתם מעוניינים להקים עסק בו מבשלים ומאחסנים מזון עליכם לקבל בהתאם רישיון עסק למסעדה בהתאם לנהלים של הרשות המקומית בשטחה פועל העסק.
הצעד הראשון לקבלת רישיון עסק למסעדה מתחיל עם הכרת הנהלים של הרשות המקומית בשטחה פועל העסק, חשוב לדעת כי רשויות מקומיות שונות קובעות גם נהלים מעט שונים. על פי צו רישוי עסקים קבלת רישיון עסק למסעדה מותנית באישורים של משרד הבריאות, יהיה עליכם לעמוד בביקורת קפדנית של נציגי משרד הבריאות במהלכה יבדקו התנאים בבת העסק לבישול, אחסון, הגשה וניהול המזון.
כיצד מתנהל התהליך?
- הגשת בקשה לפתיחת תיק.
- הגשת בקשה לקבלת אישור מלשכת הבריאות.
- בחינת הבקשה במשרד הבריאות.
- קבלת תשובה : אישור, אישור בתנאים, סירוב.
יהיו מקרים בהם יהיה על בעל העסק לתקן את הליקויים ולהגיש בהתאם בקשה חדשה למשרד הבריאות, במקרה כזה יש לעדכן על תיקון הליקויים ולהזמין בדיקה מחודשת.












