חומרים: (20 יח' מאפינס או 2 אינגליש קייק)
200 גרם חמאה רכה
1.5 כוסות סוכר
1 כף תמצית וניל
4 ביצים
1/3 כוס מיץ לימון טרי
1 כף גרידת לימון
11/2 (כוס וחצי) קמח תפוחי אדמה
1.5 כוסות שקדים טחונים
1 שקיק אבקת אפיה + 1 כפית
1 גביע שמנת חמוצה- השתמשתי ביוגורט
קרם וניל:
250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
3/4 כוס חלב
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מקציפים בקערת המיקסר את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל מספר דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה מעט. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך הקצפה רציפה. (בכל פעם שביצה נטמעת בתערובת מוסיפים עוד אחת).
מוסיפים לתערובת את מיץ וגרידת הלימון.
מערבבים בקערה את הקמחיים, השקדים הטחונים ואבקת האפייה.
נמיכים מעט את מהירות המיקסר ומוסיפים את קערת החומרים היבשים לסירוגין עם השמנת החמוצה.
ממשיכים לערבל עד שהתערובת מתאחדת ודי.
יוצקים את התערובת לתבניות עד לגובה של 3/4 מהן.
אופים בחום של 150 מעלות כ-40 דקות עד שהעוגות מתייצבות וקיסם הנעוץ במרכזן יוצא יבש.
מצננים בטמפרטורת החדר, בוזקים אבקת סוכר או מכינים קרם.
להכנת קרם הווניל:
מקציפים את כל החומרים יחד עד לקרם יציב, מורחים על המאפיין עם כף בצורה מעוגלת, או מזליפים עם שקית זילוף וצנתר.
על הקרם כמובן אפשר לנעוץ פינוקים שונים כשוקולד לבן מגורר, פטל קפוא, או תותים. השמיים הם הגבול.
תיהנו לכם, והמשך חג שמח!











