כשאני מקבלת מוצר לנסותו אני נהנית ליצור משהו חדש לחלוטין.
קבלתי טונה לנסותה ושברתי ראש מה מכינים ממנה.
יום שישי ,צופה בתכנית אוכל במיטתי והופ קפץ הרעיון.
בתכנית דברו על ההסטוריה של צ'ילי קון קארנה ..
ויש אנשים שלא אוכלים בשר מסיבותיהם הם.
אז יאכלו את התבשיל שלי עם טונה נפלאה .
טונה בגושים גדולים עסיסית ומלאה טעמים,של פילטונה .
התבשיל מוכן בזמן קצר ובסיר אחד ומי שחוזר הביתה רעב ביום קר יוכל להנות ממנו .
יש לדאוג שיהיו בבית שימורי שעועית לבנה במים וטונה נפלאה של פילטונה .
וכך מכינים –
צריך – קופסת טונה בשמן קנולה – פילטונה
קופסת שימורים של שעועית לבנה במים(לא זו עם רוטב העגבניות)
בצל בינוני בקוביות
2 שיני שום חתוכות לאורך ל4 כל אחת.
כף גדושה רסק עגבניות,
חצי כפית פלפל שחור,
פתיתי צ'ילי לפי טעם לחריפות שאוהבים,
כף סוכר חום כהה לאיזון טעמים.
מלח לפי טעם . לטעום כי השימורים מכילים מלח
חצי כפית כמון,
חופן כוסברה קצוצה גס,
כוס מים-200 מיל,
שמן לטיגון הבצל והשום כף או שתיים.
וכך מכינים –
בסיר קטן מטגנים בשמן את הבצל שיתחיל להשחים.
מוסיפים שום וכמתחיל להפיץ ריח מוסיפים מים ואת רסק העגבניות בוחשים היטב.
מוסיפים את השעועית על נוזליה והתבלינים ומבשלים כך 10 דקות על אש קטנה.
מוסיפים את הכוסברה ומבשלים עוד 5 דקות.
מוסיפים את הטונה מסוננת ומפוררת לגושישים לא קטנים (שיורגשו בטעם .)
מבשלים יחד על האש הקטנה ביותר לפחות עוד 6 דקות.
מכבים אש .
מגישים חם עם חמוצים ולחם טרי או חלה .
מי שאוהב טעים לפזר גבינה מגוררת מעל .
ניתן להגיש על טוסט חם ולפזר גבינה מגוררת מעל .
ניתן גם בתוך כריך טוב כמו סלט טונה .
ההנאה מובטחת .














