לפני כשבוע הבנתי שמיציתי את הרעיונות לארוחת ערב לזוגתי ולי. שוב חביתה וסלט? עוד פעם פשטידת קישואים? לרגע חשבתי על פסטה, אך גם זה לא עורר את התלהבותי.
ואז החלטתי שבא לי להכין פשטידת פסטה ממה שיש בבית. היא מעולה וקלה להכנה ומורכבת מפסטה ומגבינות שאנחנו אוהבות במיוחד.
זמן ההכנה הכולל לקח פחות משעה והתוצאה: שווה כל דקת המתנה.
אז הנה לכם/ן המתכון שבא כל כך במקום, כשרוצים/ות לגוון או פשוט לאכול משהו ממש טעים ומשביע.

פשטי-פסטה של כרמל
המרכיבים:
1 חבילת פסטה
(ממליצה על פנה אך אפשר מכל סוג- אני שילבתי חצי שנותר עם חצי מסוג אחר מחבילה חדשה)
חצי מיכל שמנת מתוקה
150 גרם גבינה צהובה מגורדת (אם אין אפשר לחתוך ממש קטן כל סוג גבנ"צ)
150 גרם גבינת פטה או בולגרית (אני הכי אוהבת עם פטה איכותית)
קופסה קטנה של סימפוניה/סקי או כל גבינה לבנה אחרת בטעם טבעי
2 ביצים גדולות
חצי כוס של רוטב עגבניות איכותי
(השתמשתי בpetti- איטלקי אמיתי- אך אם אין גם 3 כפות רסק עגבניות יעשו את העבודה)
1 בצל לבן מטוגן קלות
2 שיני שום כתושות/ שום של דורות
שליש חבילה של בזיליקום טרי חתוך קטן או 2 כפות גדושות של פסטו איכותי
מלח
פלפל שחור טחון
כף שמן זית
אופציה להוסיף למעלה לפני הכניסה לתנור:
2 כפות פירורי לחם
מעט פרמז'ן מגורד

אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה רגיל, מסננים ושמים בצד.
2. מערבבים היטב את כל המצרכים (למעט הפסטה והשמן זית) בקערה גדולה, מוסיפים את הפסטה ומעבירים לתבנית עמוקה- רצוי פיירקס מלבני.
3. מזלפים את השמן זית מעל, מוסיפים אם רוצים את הפרמז'ן והפירורי לחם (טעים גם ללא).
4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ-40 דקות, עד שהחלק העליון מזהיב.
5. לאחר הקירור ולפני אכילה, מומלץ לחמם בתנור ולא במיקרו.
מאכל נפלא, משביע מאד ומהיר הכנה שמומלץ להכין לארוחת צהריים/ ערב ובעיקר כשאין הרבה זמן ואתם/ן ממש רעבים/ות.
** אם אין בבית גבינה מסויימת, ניתן לגוון עם גבינה דומה אחרת, כנ"ל לגבי בזיליקום, שניתן להמיר לאורגנו או טימין (טרי בלבד).

בתיאבון,
כרמל.











