פיתרון טעים לחלה מזדקנת ולא טרייה .. כלומר חלה שנקנתה ביום שישי ואחרי יומיים נשארת מיותמת ללא דרישה.
הכנתי עם פירות יער וחמוציות –
חצי חלה או יותר – כאמור עדיפות לחלה בת כמה ימים – פרוסה לפרוסות עבות וחתוכה לקוביות – לא צריכות להיות שוות בגודלן.
שמים את קוביות החלה בתבנית חסינת חום משומנת בנדיבות בחמאה
בקערית טורפים שתי ביצים (אם קטנות אז 3), 3/4 מיכל של שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, שקיק סוכר וניל ו4 כפות סוכר לבן או חום.
שופכים את התערובת על החלה
מפזרים פירות יער (אפשר קפואים היישר מהמקפיא), חמוציות, צימוקים, שקדים, קוביות תפוחים, שזיפים מיובשים מגולענים, תאנים חצויות..
איזו קומבינציה שבא לכם.. הכל הולך
מפזרים כמה קוביות חמאה, מפזרים עוד קצת סוכר וקינמון ומכניסים לתנור חם ל40-50 דקות או עד שהעסק מזהיב.
ואם ממש מוכרחים להתנחם אפשר להגיש בצד עם שמנת חמוצה (כך הציע לי אחד מחברי)..










