אצלנו במשפחה משתדלים לאכול יחד את ארוחות הערב, מנהג שהנחלתי כבר לפני שנים, גם אם זה במחיר של לאכול מאוחר. העיקר שכולם יהיו יחד.
כל ביני הבית נהנים מהסידור הזה ובמיוחד אני כי זה "מחייב" אותי להיכנס למטבח בשעות אחר הצהריים המאוחרות, אחרי העבודה ולחשוב בזריזות על משהו חדש וקליל ושעדיין אקצור מחמאות…
אבל, תמיד יש אבל… אסור שזה יהיה…משמין מידי ובצקי מידי, ככה זה, למשפחה יש דרישות.
את פשטידת הברוקולי הזו אני מכינה כאשר באמת צריך משהו מהיר, קליל ועם מצרכים שבד"כ יש לי במקרר. היא פשוטה להכנה וממש טעימה.
כמובן שאם אני מארחת אני משדרגת אותה עם עוד מרכיבים (אותם אציין בסוגריים).
כל מה שנותר הוא סלט חסה ליד (בשביל המצפון) והארוחה מוכנה.
אז קדימה:
מרכיבים:
2 ענפים יפים של ברוקולי, חתוכים לפרחים קטנים ללא גבעולים
3 בייצים
גבינת קוטג' 5%
גבינת טוב טעם (מתה על הגבינה הזו)
4-5 כפות שמנת לבישול 9%
2 כפות (בלבד) פרמז'ן מגורד
4 כפות פרורי לחם
1 שום כתוש
3-4 גבעולי בצל ירוק
מל"פ
(אפשר להוסיף – כרישה לאחר טיגון וריכוך, גבינת פטה עיזים בלקנית, צנוברים, מעט עגבניות שרי)
לתבנית – תרסיס שמן זית וממש מעט פרורי לחם לפיזור
אופן ההכנה:
את פרחי הברוקולי מאדים מעל סיר עם מים רותחים עד לריכוך קל
לאחר סינון שאריות מים (של האידוי) מעבירים לקערה ומוסיפים את כל המרכיבים
ומערבבים טוב לאיחוד מוצלח.
בפיירקס חסין אש מרססים שמן זית ומפזרים ממש מעט פרורי לחם ושופכים את כל התרכובת פנימה.
מכניסים לתנור שחומם מראש, 180 מעלות 45 דקות.
אצלנו הפיירקס עובר משולחן האוכל מיד לכיור הכלים כי לא נשאר כלום.
בתיאבון J



![10156079_10201655223172653_6861838760151010267_n[1]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/einatraz/files/2014/04/4xxlxyj38gglsz9c0j9e.jpg)
![10257848_10201655223092651_1386947115940926030_n[1]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/einatraz/files/2014/04/9b6f8wgy2sojesu7ybz7-225x300.jpg)
![10322753_10201655223132652_6275714452295936689_n[1]](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/2014/04/akii3nhvaf543msqhs1y-300x225.jpg)








