צהרים טובים,
בסופשבוע האחרון אירחנו כמה זוגות חברים לערב יווני הפעם בשונה ממירב הארוחות האיטלקיות אצלנו, שהרי רפי מתמחה בהכנת ואפיית פיצות מטריפות המפורסמות בכל "המחוז" :). חרגנו ממנהגנו והלכנו על ערב יווני, בעיקר בגלל חבר שחגג יומולדת זה מכבר והתאהב בנישה היוונית על כל המשתמע (בוזוקי, שפה יוונית והאוכל כמובן)
לא מזמן ביקרנו באתונה וזה גם נתן לנו השראה.
קינוח החלטנו הפעם לעשות משהו שונה, לא בצקים ומאפים כבדים בפחות מתאימים למזג האוויר הקייצי והלח שפוקד אותנו, אלא בקינוח קליל יותר המתאים לקנח ארוחה בערב קיץ חם ומהביל. משהו שהוא בין קינוח לגלידה.
הפור נפל- פרפה חלבה.
קיבלתי לסיקורי ולבדיקתי ממרח טחינה וסילאן וגם ממרח חלבה של אחוה . משתמשת במוצרים שלהם כבר כמה וכמה שנים ואנחנו מאוד מרוצים ואוהבים. ובית משפחת ארז, זהו בית של אוכל, אפייה ובישולים. בלי עין הרע!
החומרים לפרפה:
250 גרם טחינה עם סילאן, 1/2 כוס ממרח חלבה, 1 וחצי כוסות שמנת מתוקה,
לקחנו גם 100 גרם פרוסות שקדים שעורבבו עם סוכר מקורמל שהכנו. והם שימשו כמרכיב מעניין בתוך הפרפה.
ועוגיות .כל מה שיש לכם, מבצק שאתם הכנתם/ן או שברי עוגיות קנויות – 150 גרם.
וכף אבקת סוכר.
הכניסו העוגיות לשקית ושברו עם פטיש של שניצל. עד לקבלת מרקם פירורי דק.
הניחו בכל כוס פירורי עוגיות ולאלו שנמנעים מגלוטן, פשוט מאוד לא לשים עוגיות בתחתית כוסות הקינוחים.
לטרוף את הטחינה עם הסילאן ואת ממרח החלבה בקערה ,לערבב עם השמנת המוקצפת. להעביר לשקית זילוף ולמלא את הכוסות, בתוך כל המתיקות המענגת הזו לשלב את פרוסות השקדים המקורמלות.
להכניס לפריזר לשעה ואפשר יותר.
עצה לי, הוציאו את קינוחי הפרפה לפני ההגשה.
בשורות מתוקות ממני.

















