נדבקה לי הבטן לגב ובזמן הטיול עם טוי חשבתי וחשבתי במה אפנק את עצמי??? עוד פעם טוסט? עוד פעם סנדביץ'?? לא בא לי!! אוףףףףףף אני רעבה . אחרי שטוי ייצר את קבב תוצרת הבית נפלה ההחלטה , בא לי פריטטה מלאה בדברים טובים וסלט של צנון וקולורבי בטעם של ערק.
פריטטת גן עדן:
2 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ מבושלים אל-דנטה
20 גרם חמאה
מעט שמן זית
1 חבילת תרד
חצי גליל גבינת פרומעז חתוכה לפרוסות
50 גרם גבינת צ'דר חתוכה לקוביות
צנצנת לבבות ארטישוק חתוכים לרבעים.
2 שיני שום פרוסות
6-7 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון.
אופן ההכנה: מחממים במחבת מעט חמאה, מטגנים קלות שום ומוסיפים את התרד מעט מלח ופלפל ומאדים. בסיר רחב וחסין אש יוצקים מעט שמן זית ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה ממליחים ומפלפלים, מפזרים מעל את התרד המאודה, את רבעי הארטישוק את הגבינות ממליחים ומפלפלים. בקערה טורפים את הביצים מתבלים במלח ופלפל ושופכים מעל. מטגנים על להבה בינונית כעשר דקות עד להתייצבות ומעבירים לתנור שחומם מראש (200 מעלות) ל- 7 דקות עד שהשכבה העליונה תפוחה ומוזהבת.
סלט של צנון וקולרבי בטעם של ערק:
1 צנון חתוך לגפרורים
1 צנון חתוך לגפרורים
1 שומר חתוך לרצועות דקות.
מיץ מחצי לימון סחוט.
קוביות לימון משתי פרוסות לימון
מלח , פלפל שחור גרוס ושמן זית
בקערה מערבבים את כל החומרים וזהו (קשה נכון??) , אם יש גם לימון כבוש בבית מומלץ ביותר.
בתאבון 🙂















