שנות ה-80, טרנד חדש שוטף את מדינת ישראל, חותלות צבעוניות, חולצות עם כריות בכתפיים, עגילים בשלל צבעי הקשת, שיער מנופח כשאת כל זה לבשנו ענדנו וסירקנו ליד מערכת הדאבל קאסט כשצלילי להקת Wham! מתנגנים ברקע. שנות ה-80 לא רק היו טרנד אופנתי, הן גם היו הסנונית הקולינרית הראשונה של טעמים חדשים ושונים החדרו אל גבולות מדינת ישראל מן המזרח הרחוק והמטבח הסיני כבש את החך הישראלי עם האגרול, האורז המטוגן וקינוחי הבננה המטוגנים וכך אט אט נולדה לה פה תרבות קולינרית אסייתית.
אני מתגעגעת לשנות ה-80 בעיני הן היו השנים היפות רגע לפני אובדן התמימות וכשפרץ געגוע כזה מציף אותי הכי טבעי לתת קפיצה קטנה למסעדת פקין צהלה אשר הוקמה לה אי שם בשנת 1982 בצהלה (והארץ צהלה) וקיבצה לתוכה ניחוחות מהמטבח של ארץ השמש העולה (יפן) , סיאם (תאילנד) וכמובן אחת ממדינות דרך המשי הלא היא סין וכמובן משלבת מנות נוסטלגיות לצד מנות עכשוויות.
את הערב פתחתי בקוקטייל תה יסמין צונן וקר כשריח הלמון גראס משכר את חוש הריח ולצידו הוגשה מנה אלמותית של סיגרים סיניים( אגרול ) ירקות רעננים ופריכים עטופים באהבה במעטה המתפצח בפה רגע אחרי שנטבלו ברוטב האדום האדום ההוא, לביבות בטטה כתומות ולוהטות לצד רוטב של חלב קוקוס ובוטנים קראנצ'יים.
המשכתי את החגיגה בקוקטייל ליצ'י נהדר.
ואל הבטן עשו את דרכם סלט פאפיה צבעוני ופיקנטי כמו שאני אוהבת וכמובן במנה הכי אהובה עלי במטבח האסייתי, מרק ראמן עוף אהובי אשר תובל בעידון רב ובתוכו הוטבעו עלי תרד טריים, נתחי עוף עסיסיים והמון המון המון איטריות אודון רכות.
על הסושי פסחתי מכיוון שאינני מחובבות הממולאים היפניים, כך שחברי השולחן התענגו עליו אבל הייתי חייבת לנסות ולטעום את ה"סושי סנדוויץ'" – משולשי אצות ואורז עם אבוקדו וסלמון מטוגנים כשהשוס בכל הסיפור הזה גבינה צהובה שהותכה לה בעת הטיגון – את האמת? אהבתי!
המשכנו אל העיקריות ואל שולחננו הוקפצו קערות עמוסות במוקפצים, נתחוני עוף עסיסיים אשר נעטפו באהבה בטמפורה פריכה והוקפצו עם גזר, פלפל ובצל בוהק והוגשו ברוטב פיקנטי נהדר.
עוד קערה מצויינת וטעימה במיוחד קפצה לבקר את בטננו שהיא כמובן מנת הדגל של מסעדת פקין – בקר בחצילים, נתחי בקר אדמדמים מוקפצים עם חצילים מטוגנים שוחים ברוטב חריף, מתוק (הוכתרה כמלכת המוקפצים ע"י יושבי השולחן).
וכמובן שלא פסחנו על מנת הפאד תאי עוף התאילנדי, אטריות אורז שקופות משובצות בנתחוני עוף, נבטים טריים , גזר ועוטרה בכוסברה רעננה, בוטנים פריכים וענני ביצה לבנבנים.
ורגע לפני שהפכתי למלוכסנת מכל הטוב הזה קינוחים מטריפים הונחו על השולחן, קרם ברולה מטריף בציפוי קראנצ'י של סוכר מקורמל, מוס שוקולד לבן מעוטר בפסיפלורה מתקתקה וחמצמצה יחדיו ועוד פרופיטרולים עם גלידת וניל שוחים ברוטב שוקולד בוהק.
מסעדת פקין צהלה, כשנוסטלגיה ואוכל טוב נפגשים.
* כתובת: משה סנה 54 תל אביב, טלפון: 03-6490737 * שעות פתיחה: א-שבת 11:30-23:00 (מדי יום, בין השעות 16:30-17:00 המטבח סגור) * המסעדה מציעה מנות ילדים/ מנות טבעוניות/ נטולות גלוטן * מבצעת משלוחים לאיזורים נרחבים בגוש דן *





















