כתבתה של גליה חזן
קרדיט צילום: יח"צ
יקב נבות הוא יקב בוטיק ייחודי בעל אופי וטעם אישיים, שנולד מאהבה ליין.
ת ערטול הוקם לזכרו של הבן מוני שנפטר בשנת 1995. הוא נמצא במצפה עמק שורק אל מול העיר בית שמש והכרמים שבמדרון הגבעה.אבי המשפחה שאקיב ערטול, סוחר זיתים בן הכפר מרר שבגליל הגיע לפינת החמד הזו, בראשית שנות השמונים של המאה העשרים. הוא התאהב במקום חכר את האדמה ושתל כאן 800 דונם גפנים, 800 דונם עצי זית ושטחים נוספים של עצי משמש ושקד. לימים הגיעו לגבעות הפסטורליות גם הבנים שכולם עובדים היום בחווה החקלאית וביקב. נור – הבן השני במשפחת ערטול הוא היינן.
הטרואר כאן הוא מיוחד, מתאים מעין כמוהו לגידול ענבי יין איכותיים. בשנת 2000 הוקם היקב, מודרני ומשוכלל: מכלי תסיסה מבוקרי טמפרטורה ומכשור מתקדם לסחיטת הענבים ולמילוי הבקבוקים. היין מתיישן בחביות בתוך מערה ציורית שמסדרונותיה נחצבו בסלע הגיר. התנאים כאן אידיאליים – טמפרטורה טבעית של 17 מעלות ו 62 אחוזי לחות.
היקב גדל ומתפתח במהירות בשנת 2002 ייצר היקב 18,000 בקבוקים ובשנת 2005 כבר 80,000.
החל מבציר 2005 כל יינות היקב הם כשרים למהדרין.קברנה סובניון 2007- עשוי מ100% ענבי קברנה סובניון. יין בעל גוף מלא וחומציות מאוזנת. עשיר בטעמי אוכמניות. היין ימשיך להתפתח ולהתעגל בשנתיים הקרובות.מרלו 2007 – עשוי מ 100% ענבי מרלו. יין בעל גוף, עשיר בטעמי פרי אדום ושזיפים. היין יתעגל ויעשיר בטעמים בשנתיים הקרובות.מוסקט 2007- יין קינוח אצילי לסיום הארוחה עשוי מ 100% ענבי מוסקט אלכסנדרוני. עשיר בארומה של לימונית, פרי הדר ומנגו בשל. מתקתקות נעימה עם שפע טעמים של משמש ופירות טרופיים.
הטרואר כאן הוא מיוחד, מתאים מעין כמוהו לגידול ענבי יין איכותיים. בשנת 2000 הוקם היקב, מודרני ומשוכלל: מכלי תסיסה מבוקרי טמפרטורה ומכשור מתקדם לסחיטת הענבים ולמילוי הבקבוקים. היין מתיישן בחביות בתוך מערה ציורית שמסדרונותיה נחצבו בסלע הגיר. התנאים כאן אידיאליים – טמפרטורה טבעית של 17 מעלות ו 62 אחוזי לחות.
היקב גדל ומתפתח במהירות בשנת 2002 ייצר היקב 18,000 בקבוקים ובשנת 2005 כבר 80,000.
החל מבציר 2005 כל יינות היקב הם כשרים למהדרין.קברנה סובניון 2007- עשוי מ100% ענבי קברנה סובניון. יין בעל גוף מלא וחומציות מאוזנת. עשיר בטעמי אוכמניות. היין ימשיך להתפתח ולהתעגל בשנתיים הקרובות.מרלו 2007 – עשוי מ 100% ענבי מרלו. יין בעל גוף, עשיר בטעמי פרי אדום ושזיפים. היין יתעגל ויעשיר בטעמים בשנתיים הקרובות.מוסקט 2007- יין קינוח אצילי לסיום הארוחה עשוי מ 100% ענבי מוסקט אלכסנדרוני. עשיר בארומה של לימונית, פרי הדר ומנגו בשל. מתקתקות נעימה עם שפע טעמים של משמש ופירות טרופיים.
הסדרה העליונה של היקב היא אסטייט רזרב. הענבים כולם מכרמי המשפחה שבגבעות עמק שורק. חלקות הכרם המיועדות לסדרה זו מטופחות בקפידה ומפיקות יבול נמוך של פרי איכותי – עד 700 ק"ג לדונם. הבציר ידני, מתקיים בשעות הבוקר המוקדמות והענבים מובלים ליקב הסמוך בארגזים קטנים. לאחר הפרדת הענבים משדרות האשכול עוברים האדומים השריה של יומיים בטמפרטורה של 6 מעלות. בתום ההשריה מוספים השמרים ומתחילה תסיסה איטית קרה של כשבועיים עד הסחיטה ועובר להתיישנות בחביות.






















