מתעוררת לבוקר קריר וצלול בלי ענן, ה"הוריקן" שהיה
שטף את תמונת נוף הים המרהיבה, ובאופק נדידת הציפורים
משאירה אותי לעמוד ולהביט בנפלאות הטבע…
הלהקה בדממה מסתובבת במעגלים רחבים ומתקרבת אל חלוני…
רגע כולם נראות לבנות ובסיבוב השני כולם נראות שחורות…
זהו הן עברו מעלי ואני מכינה לי כוס קפה חם של בוקר טוב…
נשאבת לתוך הפייס, קצת פה, קצת שם והופ…
מבלי להרגיש כבר צהרים…
ככה זה שאני בגמלאות
"אין לאן לרוץ ואין לאן למהר ארץ ישראל לעולם תישאר"
יום ראשון זה יום ללא בישול זה יום "השאריות"
אבל אין שאריות – ליקלקנו הכול…
ואני חושבת על "יום פסטה" קליל.
פסטה כזו שמתחילים לאכול בצהרים…
ומסיימים לאכול אותה בערב…
אחרי שחיממתי קומקום מים 3 דקות של
בישול ויש פסטה "פסטה בנדורה"
הקבב מוכן בקבוע במקפיא – סלט ירקות ואנחנו מסודרים.
ומה שנשאר מהפסטה מכינים ארוחת ערב פשטידה מתוקה של
פסטה צימוקים סוכר וקינמון…
כוס קפה או תה וטעם… של עוד.
זהירות זה טעים וממכר.
עכשיו אתם מבינים למה אני מכינה יותר?
נכון…! כדי שלפשטידה מתוקה יישאר.
אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם להתענג
איתנו מהצהרים עד הערב…
תמי הגננת קפצה ככה סתם לביקור של תה,
בדיוק כשהפשטידה במחבת מזהיבה לה יפה
והריח החל להתפזר במטבח ריח משובח של …
פסטה צימוקים סוכר וקינמון…
"זה טעים" היא אמרה…
אז המתכון מוקדש לך תמי באהבה.
פסטה צימוקים סוכר וקינמון – אפשר גם חמוציות
לערבב היטב
תנוחי במחבת על אש נמוכה
ולכסות בבקשה
כך היא יוצאת זהובה ויפה




















