זה יהיה קצר ומהיר, אל תמצמצו.
מכינים בלילה של פנקייקס. אין כאן חידוש.
מתכון בסיסי. אפשר לשחק עם הכמויות.
כוס קמח תופח
כוס חלב
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
1 ביצה
כף שמן
מערבבים הכל.
מדובר בכמות קטנה יחסית כי אנחנו לא מעוניינים להכין ערימות פנקייק (או שכן?)
מחברים טוסטר פסים לחשמל.
משמנים אותו מעט! בחמאה (יותר מדי חמאה והבלילה תחליק מהטוסטר)
שופכים מהבלילה בעדינות, בצורת ריבוע, לא גדול מדי. אפשר לעשות יותר מריבוע אחד.
לא קרוב לקצוות.
שימו לב, משאירים את הטוסטר פתוח!
עד שמתחילות להווצר בועות ולמעשה הבלילה מתייצבת.
ואז הופכים ומסובבים.
הופכים כלומר שהצד שהיה למעלה יהיה למטה.
מסובבים כלומר מהאורך לרוחב. מדובר הרי במחבת פסים. הסיבוב יוצר ריבועים.
עכשיו סוגרים את הטוסטר עד ששני הצדדים מוכנים.
זהו.
לא מבטיחה שיצא מושלם על ההתחלה. גם במחבת תמיד יש איזשהי נגלה שנדפקת.
ככה זה בחיים.
אפשר לאכול ככה.
אפשר עם סירופ.
אפשר להגזים בצילחות, כמוני!
חתכתי בקצוות כדי שיהיה ריבוע סימטרי.
הנחתי מעל 2 עיגולי גלידה בתור עיניים ואליפסה בתור אף.
עדשים בהתאם לצבע העיניים המבוקש.
סירופ שוקולד מחייך בתור פה.
קישוטי עוגה בתור שיער.
קישוט אבקת סוכר מסביב.
אפשר להכין גם מפנקייקס רגילים במחבת וגם מופל בלגי תוצרת עצמית או קנוי.
הכל הולך.
ילדים. מבוגרים.
תהנו.
והתוצאה:
היי, לפחות הפנקייק מחייך.












