כאשה עסוקה עד שעות מאוחרות אני מחפשת לי הכנה קלה של קינוחים עשירים טעימים ובמחיר סביר .
ארוחת ערב של יום חמישי תמיד כיפית כי למחרת לא עובדים ודרלינג ואני מהנים ממנה עם המצאות שלי .
הפעם וורסיה לפלאן.
דרלינג שלי מת אבל בטירוף על פלאן הרכבתי מנה כזו להנות מכל העולמות וכך נולד לו הפאי הזה .
10 תפוחי חרמון קטנים ברשת שמתו עוד רגע היוו את השראתי קולפו והושרו בסוכר וקינמון ו…משם כבר עף הדמיון .
תבנית חד פעמית לפאי – 22 או
24
לתפוחים –
10 תפוחי חרמון קלופים ,פרוסים לפלחים לא דקים (8)
5 כפות סוכר
2 שקיקי סוכר וניל
כפית קינמון טחון
בוחשים הכל יחד ושוכחים מכוסה שיגירו נוזלים למשך 3 שעות ובנתיים מסדרים בית…
לבצק –
כוס קמח מלא (200 גרם)
חלמון ביצה גדולה
50 גרם חמאה.
כפית סוכר
כמה טיפות תמצית וניל
אם צריך נוזלים כמה טיפות מים יעזרו.
לשים יחד לבצק רך ומרפדים בו את התבנית בשכבה דקה כולל דפנות .
מנקבים במזלג ואופים 5 דקות
מורחים כף ריבת תפוזים על התחתית כך נוזלים לא ירטיבו אותה .
מסדרים את התפוחים ללא הנוזלים בצורה יפה על הריבה ואופים 10 דקות בחום של 200 מעלות .
בנתיים בקערה קטנה טורפים מיכל שמנת מתוקה ,
3 ביצים + החלבון שנותר
נוזלי התפוחים שנותרו בקערה
3 כפות סוכר
מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את תוכן הקערה בזהירות מעל התפוחים.
אופים עוד חצי שעה(30 דקות) בחום של 180 מעלות .
מוציאים ומפזרים למעלה כף סוכר חום בהיר דמררה לקירמול
מחזירים לתנור לעוד כמה דקות שהסוכר ימס ויתקרמל מעל התפוחים .
מה שקורה הוא שהקרם שוקע לתחתית והתפוחים מעליו מקורמלים מעל בצק פריך ואגוזי בגלל הקמח המלא .
מגישים חמים עם כף .
שמנת חמוצה ליד תהיה מעולה .














