פיתוחו של תחום ה"וידאו ארט"

בית הספר 'דרך צילום' יקיים הרצאה בנושא וידאו ארט לציבור הרחב ללא תשלום
ההרצאה תינתן במסגרת פתיחת קורס חדש בבית הספר בנושא 'וידאו ארט'

בחורה עם מחשב נייד

ההרצאה תתקיים כחלק מהשקת קורס חדש וייחודי – קורס 'וידאו ארט', בבית הספר 'דרך צילום'.

במסגרת ההרצאה תציג תמר אלול, המדריכה בקורס, את מהלך הקורס ואת עבודותיה האישיות.

'ווידאו ארט' הוא תחום העושה שימוש בטכנולוגיות דיגיטאליות לשם איחסון והקרנה של יצירת האמנות.

מדיום הווידאו ארט מופיע במגוון צורות. פעמים רבות מהווה אופן התצוגה של הווידאו חלק משמעותי מן האמירה האמנותית של היוצר.

בחלקה הראשון של ההרצאה תוצגנה עבודות מתחום ה'וידאו ארט', תוך הסבר על הכלים ואפשרויות הביטוי שמציעה המדיה.

וכן,בחלקה השני של ההרצאה תציג תמר אלול חלק נבחר מעבודות הווידאו שיצרה במהלך השנים, ותדבר עליהן.

ההרצאה 'ווידאו ארט' תתקיים ביום רביעי, ה- 24.10.2012

בין השעות 19:30 -21:00

הכניסה חופשית

כתובת: דרך צילום, קיבוץ גלויות 45 תל אביב-יפו, קומה 4, 03-6820688

תמר אלול, בוגרת החוג לצילום בבית הספר לאמנות 'קמרה אובסקורה'. מאז סיום לימודיה, בשנת 1999 ועד היום, תמר היא אמנית פעילה ויוצרת בתחומי הצילום והווידאו, המציגה בתערוכות ואוצרת אותן. מזה כעשר שנים, תמר מרצה ומלמדת אמנות וצילום במסגרות שונות והיא ממקימי ומורי דרך צילום.

 

סיגל קולטון, מבעלי בית הספר "דרך צילום": "קיום הרצאת מבוא בנושא 'וידאו ארט' נבע מתוך רצון לחשוף את הציבור הרחב למדיום ייחודי זה. בית הספר 'דרך צילום' הוא המקום היחיד המקיים את הקורס שלא כחלק מתואר או מסלול לימודים ארוך. בחירה בווידאו כמדיה לביטוי היא בחירה מרתקת. מדובר בשפה בעלת תחביר עשיר ומורכב, ולה אין ספור אפשרויות ותוצרים אמנותיים".

 

 

 

 

 

 

 

 

בבית הספר 'דרך צילום' מאמינים שצילום הוא לא רק לדעת לתפעל את המצלמה או לצלם לפי 'חוקים' של מדריך זה או אחר, בדרך צילום רואים בצילום דרך לביטוי אישי.

לכן, כפי שאין דרך אחת להביע באף תחום יצירתי (מוסיקה, כתיבה, ציור וכד') אין דרך אחת להביע בצילום. 'דרך צילום' מעניק לסטודנטים את ארגז הכלים האינסופי ליצירה. הבחירה באיזה כלי להשתמש בכדי להביע את עצמך היא שלך! בעלי בית הספר 'דרך צילום' הם אלן צ'פלסקי וסיגל קולטון. אלן וסיגל הם צלמים מקצועיים העוסקים בצילום מזון פרסום ותעשייה שנים רבות. שניהם בוגרי בתי ספר גבוהים לצילום ובעלי נסיון נרחב בתחום ובהוראתו.

http://photo-way.co.il/