למצרכים:
1/2 חבילת פתיתים
חצי צרור שמיר קצוץ
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 קישוא חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
1 כוס אפונה וגזר (סנפורסט)
4 פטריות שמפניון טריות קצוצות
2 שיני שום כתושות
2-3 כוסות מים רותחים
מלח
6 כפות שמן זית
2 כפות שמן זית (לשלב האחרון)
להכנה:
1. לחמם שמן זית בסיר שטוח. להוסיף את הבצל ולטגן עד שקיפות. להוסיף את השום הכתוש ולערבב.
2. להוסיף את שאר הירקות למעט השמיר ולערבב. לערבב ולטגן יחד כחמש דקות. להוסיף את השמיר ולערבב.
3. להוסיף את הפתיתים לערבב ולטגן קלות עוד 2-3 דקות יחס. להוסיף 2.5 כוסות מים ומלח ולערבב. להביא לרתיחה. להנמיך את להבת הגז ולבשל עם סיר מכוסה כרבע שעה או עד שנגמרים המים בפילאף.
4. שלב הבחינה: אם הפתיתים רכים דיים, להוריד מהאש, לכסות את הסיר ולתת לנוח עוד 10 דקות. אם לא, להוסיף עוד חצי כוס מים ולהמשיך לבשל עד שלא יהיו נוזלים. גם אז לתת מנוחה של 10 דקות לפני ההגשה.
5. לערבב עם מזלג, להוסיף 2 כפות שמן זית ולערבב בעדינות עם מזלג. להעביר לצלחת הגשה. ב ת א ב ו ן











