פילאו בג'יג' אמיתי …
ויום אחד טעמתי מעדן מופלא בביתה של חברה עירקית שלי
כששאלתיה מה העילוי הזה כי היא לא ממש מחובבות המטבח היא ענתה לי סבתא שלי שלחה לי
ונראה לכם שישבתי בשקט?
הלכתי לבקר את סבתא רומיה
תוך כדי תנועות ידיים שבא לי לחבק אותה מסבירה לי הסבתא איך מכינים
אז תרגמתי הכנתי ובאמת אי אפשר להפסיק לאכול אז תכינו כפות ליד הצלחות שלכם כי כך אוכלים .
קונים עוף גדול ויפה שממנו מכינים מרק עוף עד אשר הבשר נושר מהעצמות
את המרק מתבלים רק במעט אבקת מרק וענפי סלרי שאותם נוציא אחר כך.נסנן את המרק ונשמור אותו לאורז ואת הבשר
נפורר בידיים לחתיכות ביס .הבשר כולל את העור שהתבשל ויהפוך לאחר מכן לקריספי .
המשך ההכנה בקלות –
מטגנים לפחות 4 בצלים גדולים בקוביות שישחימו ומוסיפים את העוף .מטגנים עד שהעוף ישחים ויהיה קריספי ,
מוסיפים תיבול לפי הטעם -מלח פלפל ופפריקה מתוקה וחריפה וגם מעט בהרת. אני הוספתי כפית פלפל,כפית פפריקה מתוקה קבע כפית חריפה וחצי כפית בהרת.
מניחים בצד לצינון .
מהמרק שנותר וששמרנו מהעוף מכינים את האורז .
משחימים במעט שמן בצל בקוביות
מוסיפים אורז ועל כל כוס אורז מוסיפים כוס וחצי מהציר .
מתבלים בפלפל שחור לפי הטעם , רבע כפית בהרת,ורסק של – 4 עגבניות בינוניות טריות .
בוחשים כף רסק עגבניות של יכין בכוס נוזל נוסף ומוסיפים לסיר .
אחרי הרתיחה להנמיך אש ולבשל שעה ,בסיר מכוסה שהאורז יספוג הכל.אם צריך מוסיפים נוזלים .
כשמוכן משהים לפחות 10 דקות בסיר סגור.
מגישים חם.מגישים בצלחות שטוחות וגדולות עם ליווי של קערית מרק ליד .
בהגשה מניחים על האורז המוכן מהעוף שהזהבנו עם הבצל במחבת .
מקשטים בשקדים וצימוקים שהזהבנו במחבת טפלון יבשה.
אוכלים ומברכם את סבתא רומיה ואותי .
אתם עוד כאן? רוצו להכין.











